Francis Vrancken: "Volgend seizoen sterker terugkomen"

Na speeldag 31 werd duidelijk dat Beerschot volgend seizoen in 1B zal uitkomen. Onze Beren konden het behoud niet bewerkstelligen. Voorzitter Francis Vrancken is teleurgesteld, maar strijdvaardig. “De Beer is dit seizoen getemd, maar wij moeten volgend seizoen onze klauwen opnieuw laten zien.”

“Dit komt natuurlijk aan als een klap”, zegt voorzitter Francis Vrancken. “Hoewel we al langer wisten dat dit een mogelijkheid was, doet het altijd pijn als het effectief zo ver is. Dit seizoen is er eentje om snel te vergeten, maar we moeten vooral opletten dat we niet opnieuw dezelfde fouten maken.”

Eén stap achteruit om er daarna weer twee vooruit te nemen dus? “We gaan er alles aan doen om dat er in ieder geval van te maken”, maakt Vrancken zich sterk. “We zijn al even gesprekken aan het voeren met enkele sterkhouders om hen volgend seizoen nog bij de club te houden. Ook met de technische staf worden gesprekken gevoerd. Daarbovenop zijn we ook al bezig met nieuwe versterkingen voor 1B.”

“Die voorbereidingen naar volgend seizoen waren al even gestart, maar nu wordt pas helemaal duidelijk welk scenario we volledig moeten uitwerken. Dit is geen eindpunt voor de club, of voor ons als bestuur. Alle aandeelhouders hebben de voorbije weken hun engagement bevestigd. Zo is er een garantie dat alle schulden gedekt zullen worden door de eigenaars. Ook de financiering voor het nieuwe oefencomplex is al even rond. Het is duidelijk, wij willen vooruit. Opnieuw een slecht seizoen draaien, is geen optie.”

“Tot slot wil ik mij even richten tot de supporters. Ik heb de voorbije seizoenen al gevoeld hoe zij meeleven met de club. Dit seizoen hebben onze fans dat onderstreept. Tot op het einde waren zij er voor ons. Ik wil dan ook een engagement aangaan naar hen toe: wij gaan er alles aan doen om er volgend seizoen een succesverhaal van te maken. Samen met onze fantastische achterban. Wij engageren ons om onze supporters volgend seizoen nog meer te betrekken, transparanter met hen te communiceren en vooral om samen met hen Beerschot opnieuw te zien promoveren. Samen sterker.”
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts