Beerschot geraakt niet voorbij verdediging van Beveren

Beerschot – Beveren 0-0

Beerschot deelt de punten met Beveren in een scoreloos gelijkspel. Onze Beren hadden het beste van het spel maar geraakten niet voorbij de dubbele verdedigingsgordel die de bezoekers optrokken voor hun eigen doel. Zo kreeg Beveren waarvoor het naar ’t Kiel gekomen was, een puntje.

In de eerste helft was het Beerschot dat het meeste initiatief toonde. Onze Beren kampeerden als het ware op de helft van de tegenstander. Het was duidelijk wat het plan van Beveren was. Met 10 achter de bal, loeren op de omschakeling. Beerschot kon echter geen uitgespeelde kansen uit dat veldoverwicht pure in het eerste halfuur. 

Aan de overkant slaagde Beveren ei zo na wel in z’n opzet. Salech kopte in aan de tweede paal. Gelukkig voor onze Mannekes stond Konstantopoulos op de doellijn om te ontzetten. En ook net voor de rust was Konstantopoulos bij de pinken en blokkeerde hij een schot van diezelfde Salech. Rusten deden we met een brilscore.

In de tweede helft ging het tempo stevig de lucht in. In de eerste twee minuten kregen we al twee voorzichtige pogingen. Eerst ging een Beverse kopbal voorlangs, aan de overzijde trapte Michez een metertje naast. Beerschot had z’n tweede versnelling gevonden. Onder impuls van een immer aanwezige Thibaud Verlinden stuurden onze Beren aanvalsgolf na aanvalsgolf af op de bezoekers.

Eerst werd Verlinden onderuit gelopen maar Allaerts gaf goed voordeel. De voorzet van Reyners op Kosiah werd op het laatste nippertje ontzet door Verstraete. Daarna was het Verlinden zelf die met de bal aan de voet ten aanval trok. Hij bereikte Kosiah ook net niet. We hadden die woorden nog niet opgeschreven en daar was Verlinden weer. De Kielse spelmaker probeerde vanop afstand en doelman Reus moest redding brengen met een snoekduik. Onze Beren verdienden een doelpunt.

Maar zoals dat zo vaak gaat in het voetbal, als je vergeet af te werken, moet je oppassen aan de overzijde. Bijna was het zover. Geussens probeerde van ver en zijn schot dwarrelde bijna aan de tweede paal binnen. Gelukkig voor Beerschot stond Matijas goed op te letten. Die kon er nog met een vingertop bij om een achterstand te vermijden.

Dat verschroeiende tempo wraakte zich in de laatste tien minuten van de match. Beide ploegen begonnen slordiger te voetballen. Beerschot kwam nog het dichtste bij een doelpunt met een schot van Sanusi uit de tweede lijn. Reus was echter bij de pinken en maakte de bal onschadelijk. De punten werden gedeeld.

Beerschot: Matijas, Matthys, Reyners, Alhassan, Kosiah, Verlinden, Sanusi, Nzita, Cagro, Konstantopoulos, Michez.
Beveren: Reus, Bateau, Limbombe, Wuytens, Geusens, Salech, Hrncar, Corryn, Verstraete, Coopman, Goncalves
Goals: Geen
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts