Beerschot pakt punt tegen Oostende

Beerschot – KV Oostende: 1-1

Vier (noodgedwongen) wijzigingen bij Beerschot aan de aftrap. Matthys (schorsing) en Kosiah (kruisband) waren er niet bij. Verlinden begon uit voorzorg, na een klein probleempje op training, op de bank. Weymans werd dan weer vervangen door een opnieuw fitte Nzita. Onze Mannekes hadden het niet onder de markt tegen KVO. Beerschot wilde wel, maar al te vaak kwamen onze Beren in de problemen door individuele foutjes in de passing en ook twee foute beslissingen in penaltyfases van de scheidsrechter hielpen niet. Uiteindelijk sleepten onze Beren met een doelpunt van Tom Reyners nog een gelijkspel uit de brand.

Het was Beerschot dat de eerste bal tussen de palen kreeg. Cagro trapte van op de zestien, maar zijn bal was te centraal om Bossin te verrassen. De eerste dubieuze fase volgde niet veel later. Nzita werd aangetikt in de zestien. Duidelijk strafschop, maar de ref gaf geen krimp. Aan de overzijde legde scheidsrechter Matonga de bal dan weer wel op de stip na een overtreding van Alhassan. Dat het fout was, zag iedereen, alleen was het contact buiten de zestien, onterecht penalty dus. 

Gelukkig voor Beerschot was Davor Matijas bij de pinken. Hij stopte de strafschop en hield zo de nul op het bord. Tevergeefs zo bleek drie minuten later. Oostende prikte razendsnel tegen en Berte devieerde de bal tegen het dak van het doel. Onze Mannekes dus toch op achterstand. Het doelpunt speelde in de kaarten van de kustploeg die geduldig terugzakte en wachtte op een foutje in de opbouw. Dat leidde tot een dot van een kans toen Atanga door de buitenspelval glipte (ja hij stond wel degelijk onside). Davor Matijas timede zijn tussenkomst echter perfect en stopte de bal van de razendsnelle aanvaller. Puike wedstrijd trouwens van onze goalie.

Aan de overzijde versierde Beerschot maar één echt grote kans. Cagro werd goed vrijgespeeld in de zestien. Hij plaatste de bal in de hoek, maar binnen bereik van Oostendedoelman Bossin die goed plat ging. Onze Mannekes gingen dus de rust in met een achterstand.

Na de pauze trokken onze Beren, onder impuls van de ingevallen Thibaud Verlinden, het laken naar zich toe. Eerst kwam Keita goed opzetten tijdens een tegenaanval. Hij probeerde Reyners te bereiken maar zijn bal werd weggetackled. Twee minuten later was het wel prijs. Reyners sneed goed naar binnen en trapte naar de tweede paal. De bal ging via KVO-speler Medley in doel. Alles te herdoen.

KVO herpakte zich na dat tegendoelpunt en gooide de wedstrijd op slot. Het was wachten tot in de 88e minuut op nog een kans. Een afstandsschot van Verlinden werd weggetikt van onder de lat door doelman Bossin. Aan de overkant moest Matijas nog vol aan de bak op een schot van Awokoya. Maar doelpunten vielen er niet meer. De punten werden dus voor de tweede keer op rij gedeeld in het Olympisch Stadion.

Beerschot: Matijas, Reyners, Alhassan, Sanusi, Nzita, Tshimanga, Keita, Cagro, Van Himbeeck, Konstantopoulos, Michez.
KV Oostende: Bossin, Vinck, Medley, Laes, Henderson, Dewaele, Osifo, D’haese, Tanghe, Atanga, Berte
Goals: ’26 Berte (0-1), ’61 Reyners (1-1)
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts