Op mentaliteit voorbij Jong Genk

Jong Genk – Beerschot: 1-2

Onze Beren gingen zaterdagnamiddag op mentaliteit op en over Jong Genk. Onze Mannekes, die in een 4-3-3-systeem aan de aftrap kwamen, hadden in de eerste helft het beste van het spel, maar konden niet voldoende creëren. In de tweede helft leek het mis te gaan toen Jong Genk op voorsprong kwam. Beerschot schakelde na die tegengoal een versnelling hoger. Tom Reyners en Mardo Nzita zorgden uiteindelijk voor de Kielse overwinning. Zo pakken onze Beren 9 op 9 buitenshuis.

Het begin liep stroef voor onze Mannekes, die met vier achteraan begonnen tegen Jong Genk. “In de opbouw vonden we te weinig oplossingen”, zei coach Andreas Wieland daar na de wedstrijd over. Maar toch was het Beerschot dat de meeste kansen creëerde. Sanusi en Reyners besloten op doelman Penders. De eerste grote kans kwam net na het halfuur toen Verlinden het strafschopgebied indook. Penders kwam goed tussen voor Genk en in de rebound was Nzita net de laat om de openingsgoal binnen te tikken.

Net na de rust keek Beerschot tegen een achterstand aan. Een te korte inspeelpass werd onderschept door John, die bediende Mirisola. De Genkse jonkie kopte dankbaar binnen en zette de thuisploeg op voorsprong. Meteen schakelden onze Beren, die aan de rust trouwens waren overgeschakeld naar het gekende 3-4-3-systeem van Wieland, hoger. Verlinden dook in gekende stijl de zestien in en bediende Tom Reyners voor de gelijkmaker. Derde goal in drie wedstrijden voor Reyners ondertussen.

Beerschot duwde door en dat resulteerde in een tweede gele kaart voor Bangoura. ‘In den douche is ’t oek plezant’ galmde er vanuit het uitvak. Die man-meer situatie zetten Beerschot handig om in kansen. Deze keer was het Michez die de zestien binnenkwam, hij bediende Nzita die zijn eerste van het seizoen binnenknalde. Beerschot op voorsprong. Bijna kwam er nog de 1-3 maar de krul van Reyners spatte uiteen op de kruising. Jammer maar helaas, want dat schot verdiende meer.
Zo pakt Beerschot een derde opeenvolgende uitoverwinning in de competitie en springen onze Mannekes naar een voorlopige derde plek in het klassement.

JONG GENK: Penders, Al Mazyani (81’ Beniangba), Manguelle, Arabaci, Mirisola, Bangoura, Van De Perre, John (81’ Abid), Karetsas (68’ Claes), Sternberg (76’ Akpan), Kongolo.
BEERSCHOT: Matijas, Van Himbeeck (46’ Al Hassan), Konstantopoulos, Tshimanga, Weymans (59’ Keita), Sanusi, Reyners (90’ Pauwels), Cagro, Verlinden, Michez (90’+3 Meisl), Nzita.
DOELPUNTEN: 49’ Al Mazyani 1-0, 65’ Reyners 1-1, 79’ Nzita 1-2.
GELE KAARTEN: Van Himbeeck (34’), Verlinden (50’), Sanusi (69’).
RODE KAARTEN: Bangoura (73’).