A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

BART PLASSCHAERT IS FULLTIME VIDEO-ANALIST

De technische staff is uitgebreid met Bart Plasschaert. Bart ruilde Zulte Waregem in voor Beerschot en zal zich fulltime bezighouden met video-analyse.

Namen de vorige seizoenen de assistent-trainers de video-analyse voor zich, vanaf deze week neemt Bart Plasschaert (29) deze belangrijke taak op zich. Onze nieuwe video-analist werkte zich de laatste 8 jaar op als jeugdtrainer bij Zulte Waregem. Vorig seizoen was de Gentenaar hoofdtrainer van de U18 en assistent bij de beloften. “Ook bij die ploegen nam ik de video-analyse voor mij. Ik vind dit een heel boeiend aspect van het voetbal. En ook al was ik bij Zulte Waregem al voltijds aan de slag, dit is toch een mooie en uitdagende stap voor mij. Ik maak nu deel uit van de staff van een professionele en ambitieuze club. Ik ben alvast fantastisch ontvangen deze week en leer hier een sterke en plezante groep van trainers kennen. Hoofdcoach Losada kende ik al. Met hem had ik eerder al een verkennend gesprek.”

Hernan Losada: “Bij ons eerste gesprek al had Bart een presentatie met 104 slides over onze ploeg en onze spelers. Dat zegt genoeg over zijn mentaliteit en gedrevenheid. Daarnaast brengt hij veel voetbalintelligentie mee naar het Olympisch Stadion. Hij leest het spel goed. Zijn analyse gaat ons helpen de tegenstander beter te ontleden en onze spelers beter te maken.”

Bart Plasschaert  zal niet alleen de wedstrijden fileren, ook bij de trainingen zal hij dikwijls met z’n laptop langs de zijlijn staan. “Nog de hele maand wordt zelfs elke training op beeld vastgelegd. Onze hoofdcoach wil een database en een videoarchief aanleggen van de trainingsoefeningen. Zowel voor de staff als voor de spelers kan dat bijzonder interessant en leerrijk materiaal opleveren. Want zoals Hernan Losada aangeeft, stelt video-analyse ons niet alleen in staat de tegenstander beter te analyseren, maar moet het ook onze eigen spelers beter maken, individueel en collectief.”

Technisch coördinator Sander Van Praet: “In topsport maken details het verschil tussen winnen en verliezen. Video-analyse is in dat opzicht essentieel en onmisbaar. Dat we nu iemand hebben die zich alleen daarop focust en fulltime mee bezighoudt, is alweer een belangrijke stap in de professionalisering van de club. We zijn niet over een nacht ijs gegaan bij de aanwerving. We hebben met Bart een ervaren en gepassioneerde video-analist gevonden.”

tweede periode

1 K. Beerschot V.A. 26 pts
2 KVC Westerlo 23 pts
3 Union Saint Gilloise 22 pts
4 RE Virton 20 pts
5 Oud Heverlee Leuven 17 pts

OH LEUVEN vs BEERSCHOT

THE FINAL - PART 2

Bstel nu je abonnement voor het seizoen 20-21

We are ready!