A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

DE TOPWEEK VAN TARIK

Vandaag op onze praatstoel de speler die deze week met de breedst mogelijke glimlach in het Olympisch Stadion, op de oefenvelden van het Universiteitsplein én thuis rondliep: Tarik Tissoudali. Afgelopen vrijdag een vijfsterrenprestatie tegen OHL, bekroond met die superbelangrijke openingsgoal, en woensdag vader geworden van een tweede dochter, waardoor Senna er met Kenza een zusje bij kreeg. Kortom, een gelukzalige week voor onze Marokkaanse Nederlander…

“Dat is het minste wat je kan zeggen”, lacht onze nummer 34. “Ik ben zo blij en trots, tankte de voorbije dagen zo veel positieve energie, en ik hoop nu maar dat ik dat ook aanstaande zondag, in onze thuiswedstrijd tegen Lommel, nog effe kan doortrekken. Dat zou pas leuk zijn.”

Alles oké met je dochter en je vrouw?

“Oh ja hoor. Het is allemaal prima verlopen.”

Mag ik stellen dat je vorige vrijdag tegen OHL een van je betere wedstrijden speelde sinds je voor Beerschot voetbalt?

“Oh, dankjewel. Het was inderdaad een lekkere wedstrijd en ik voelde me met de minuut ook sterker worden. Nochtans was ik met een ietwat ongemakkelijk gevoel gestart. Ik voelde me duizelig – geen idee wat daar aan de basis lag - maar in de tweede helft viel alles in de juiste plooien. We scoorden snel dat openingsdoelpunt na die goeie pass van Prince Ibara en kwamen zo ook als team in het juiste ritme. Die tweede goal zorgde voor nog extra adrenaline. Alleen in de slotfase kregen we het nog best lastig, zeker toen Leuven die aansluitingstreffer lukte., ons derde doelpunt tegen de paal strandde en zowel ik als nog enkele andere ploegmaats met krampen moesten afrekenen. Gelukkig trokken we die partij toch nog over de streep, waardoor alles mogelijk blijft voor de tweede periode.”

'Ik heb zo veel positieve energie getankt. Dat doortrekken zou leuk zijn.'

Je hebt de voorbije maanden vaak op de bank gezeten, enkele keren in de tribune zelfs. Hoe heb je die periode beleefd?

“Da’s altijd lastig zoiets. Tijdens de seizoensvoorbereiding vond ik van mezelf dat ik goed bezig was, maar eens de competitie begon verdween ik bij de vorige trainer plots helemaal uit beeld. Ja, ik heb daar met Stijn Vreven over gesproken, samen met enkele anderen gesuggereerd dat we misschien beter iets aanvallender zouden gaan spelen… maar het bleef voor mij wachten op speelminuten. Het was duidelijk dat zijn voorkeur niet naar mij toe ging. Of ik vond dat ik in die periode geen eerlijke kans kreeg? Eigenlijk wel, ja.”

“De trainerswissel Vreven-Losada heeft echter voor verandering gezorgd. Toen startte iedereen weer vanop nul, kreeg ik eindelijk weer speelkansen, en vanaf die wedstrijd tegen Union is het steeds in stijgende lijn gegaan. Tijdens de winterstop was er voor mij wel een mogelijkheid om naar een andere club over te stappen, maar dat vond ik geen optie. Beerschot is ambitieus, ik voetbal hier graag, heb een goeie verstandhouding met m’n teammaats en word gerespecteerd door de supporters. Waarom dan weggaan? Bovendien wou ik me terugknokken in het eerste elftal, en dat is nu gelukt.”

Het “systeem Losada” waarmee nu wordt gevoetbald lijkt jou op het lijf geschreven.

“Ja, dat is wel zo. Ik krijg momenteel iets meer ruimte en kan zo makkelijker en vaker tussen de lijnen voetballen en met mijn creativiteit ruimte voor de medespelers en voor mezelf creëren. En daar wordt iedereen beter van.”

Nog twee wedstrijden te spelen in de reguliere competitie. Vertel eens, hoe loopt de tweede periode af?

“We brengen al enkele weken goed voetbal op de mat, vind ik. Telkens met veel balbezit en een handjevol kansen. Alleen scoren we o zo moeilijk. De redenen? Het zit ook geen greintje mee. Ballen op de paal of die in extremis nog worden gered door de keeper of een terugkerende verdediger. We missen soms ook dat tikkeltje meeval bij de laatste trap… en dat zorgt bij sommigen voor een soort vertrouwenscrisis. Nu moeten we ons optrekken aan die sterke prestatie van vorige vrijdag tegen Leuven. Alle schroom en angst van ons afgooien en zowel tegen Lommel als tegen Lokeren voor de volle pot gaan.”

'We brengen al enkele weken goed voetbal op de mat.'

Je speelt nu bijna twee seizoenen in België. Maak de vergelijking eens met het voetbal in Nederland.

“Het is voor technisch onderlegde voetballers zoals ik een pak makkelijker in Nederland dan in België. Hier is veel minder ruimte, zitten de verdedigers sneller en dichter op je huid en is het voetbal ook fysieker. Maar kwalitatief vind ik het voetbal in 1B beter dan in Nederland. Het systeem met amper acht teams en vier keer per seizoen tegen dezelfde tegenstander voetballen is echter een ware verschrikking. Je kent al snel iedereen en hebt met die twee periodes eigenlijk nooit echt dat competitiegevoel. Het is veel leuker om in een reeks te spelen met 16, 18 of 20 clubs…”

Dan is er maar één oplossing, Tarik: zo snel mogelijk stijgen naar 1A.

“Dat is waar we de volgende twee weken voor gaan. Met de huidige instelling, die vertrouwensboost en dat onontbeerlijke tikkeltje geluk zou dat moeten lukken.”

En Tarik Tissoudali die er nog enkele ballen binnentrapt zou ook helpen… en een leuke bonus zijn.

“Ik zal m’n best doen…” (lacht)

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees

tweede periode

1 K. Beerschot V.A. 26 pts
2 KVC Westerlo 23 pts
3 Union Saint Gilloise 22 pts
4 RE Virton 20 pts
5 Oud Heverlee Leuven 17 pts

BEERSCHOT vs OH LEUVEN

THE FINAL

The Final Sjaal

Koop hem online en in de fanshop