A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Duitse stage is begonnen

Beerschot arriveerde donderdagnamiddag in het Duitse Kamen voor een 9-daagse stage. Na de eerste trainingsweken, en na twee sterke oefenmatchen, zal Beerschot zich intensief en gefocust voort klaarstomen voor het nieuwe seizoen.

25 spelers stapten rond 13.45 uur uit de Beerschotbus in het Duitse Kamen, na een reisje van 3,5 uur. Daarbij geen Brian De Keersmaecker, hij revalideert voort in België van een lichte spierblessure. Ook onze jonge Braziliaanse spits Felipe blijft op het Kiel trainen. Een nog lichtjes zieke Brogno kwam apart met de auto. Hij sloot in de namiddag al aan bij de training.

De beloften Senne Goossens, Senne Ceulemans en Isaac Matondo gaven een goede indruk de voorbije weken. De 3 Beerschot youngsters krijgen ook in Duitsland de kans zich te meten met de A-kern. De 18-jarige Senne Goossens en onze andere 2 doelmannen, Mike Vanhamel en Antoine Lejoly, krijgen op stage een jonge tester naast zich. Timothy Galjé (19) kwam de voorbije seizoenen uit voor Standard en mag op stage meetrainen onder de hoede van Patrick Nijs.

Na de eerste Duitse lunch -stevig en gezond- trokken de spelers zich terug op hun kamer voor een siësta. In de late namiddag was het verzamelen geblazen voor de eerste trainingsessie. De opwarmingsrondes werden afgelegd op de felblauwe en officiële atletiekpiste, naar verluidt aangelegd voor het Canadese team in aanloop naar het WK atletiek in 2009 in Berlijn. Het sporthotel waar onze Beren verblijven ontving ook al de nationale voetbalploegen van onder andere Argentinië, Spanje en Duitsland. Hun shirts hangen te blinken in de gangen die deze week exclusief voorbestemd zijn voor Beerschot.

Tijdens de eerste training werd de laatste stijfheid uit de Kielse lijven gewerkt na een intense en goede oefenwedstrijd tegen landskampioen Club Brugge. Enkel Pietermaat draagt de sporen van het duel. De gekloven wenkbrauw hield hem niet tegen voluit te trainen. Na een loopsessie gingen het volume en de competitiviteit omhoog in een tornooi tennisvoetbal. Sanusi, Prychynenko en Brogno trainden voort zonder bal. De eerste twee bouwen voorzichtig op na lichte blessures en sluiten waarschijnlijk een van de volgende dagen weer aan bij de groep.

Enkele Argentijnse omhalen van onze coach volstonden voor het trio Losada-Ceulemans-Vancamp niet om de overwinning binnen te halen in het tennisvoetbal. In een spannende, geladen en betwiste eindstrijd haalden Aloé, Grisez en Bourdin het van Pietermaat, Dom, Frans en Van den Buijs.

Vanaf vrijdag staan er elke dag meerdere trainingen gepland. Het mediateam zal onze supporters op de verschillende kanalen op de hoogte houden met artikels, foto's, interviews en video's.

OH LEUVEN vs BEERSCHOT

THE FINAL - PART 2

Bstel nu je abonnement voor het seizoen 20-21

We are ready!