A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

ZWOEGEN ONDER DE SPAANSE ZON

Gemengde gevoelens na twee dagen stage in Spanje. Beerschot traint veel, scherp en in perfecte omstandigheden. Maar Jorn Vancamp viel uit met een enkelblessure en keert zaterdag terug naar België.

Vrijdagnamiddag bleek dat Jorn Vancamp geraakt is aan de enkelligamenten. Hij keert zaterdag terug naar Belgie voor verder onderzoek. We zullen onze aanvallende middenvelder weken moeten missen. Lees hier meer.

Voor het overige loopt de stage in het Spaanse Orihuela goed. Ondanks de slaapkoppen door het onmenselijke uur, verschenen donderdag om 4.15 uur 27 gemotiveerde spelers -enkel de revaliderende Seigers bleef in België- aan het Olympisch Stadion. De nieuwe verdedigers Baptiste Aloé en Frédéric Frans werden meteen in een paarswit trainingspak gestoken, terwijl die laatste pas een dik uur later z’n handtekening zou zetten onder een contract van 2,5 jaar. Frans zette z’n krabbel vlak voor de groep het vliegtuig beklom. Beerschot heeft er alles aan gedaan om de nieuwkomers erbij te hebben vanaf de eerste dag op stage. Missie geslaagd.

Leek Frédéric Frans al jaren bij de groep te horen, voor de Fransman Aloé was het de eerste dag wat zoeken. Hij stelde zich rustig en bescheiden op maar bloeide vrijdag, op de tweede trainingsdag, al open. Zowel op en naast het veld was hij aanwezig en vond hij z’n plaats in het team. Baptiste ging gretig mee op in enkele pittige wedstrijdvormen. Met hem en de ervaren Frans erbij hebben Hernan Losada en z’n staff meer opties en wisselmogelijkheden achterin.

De eerste Spaanse dag stond in het teken van rust en een verstandige opbouw. In de namiddag maakten de spelers kennis met een heerlijke grasmat voor een reeks van kracht- en stabilisatieoefeningen. Hernan Losada sloot de inloopdag af met een teamgesprek. De coach hamerde op focus en teamgevoel. Losada benadrukte dat de weken van de waarheid voor de deur staan en dat hij geen verslapping meer zal dulden. De boodschap en de teneur van het gesprek waren duidelijk en kwamen goed binnen. De Argentijn sloot af met ‘Be ready.’

Een ochtendloop, nog voor het ontbijt, was het begin van een goede vrijdag. Onze berg in Orihuela blonk van bij het ochtendgloren in de zon. De temperatuur ging geleidelijk aan van 10 naar 20
graden en de trainingsintensiteit steeg mee. Tijdens de lange vrijdagvoormiddagtraining konden de spelers twee uur de bal voelen in gevarieerde oefen- en wedstrijdvormen. Op de perfecte grasmat toonde de groep inzet en scherpte. Ook Ryan Sanusi en Tom Pietermaat misten geen minuut en gingen voluit. Na een wekenlange revalidatie, lijken ook zij klaar te zullen zijn voor Beerschot-Roeselare.

Van training nummer 3 van een drukke vrijdag onthouden we enkele plezante spelvormen. Onze technische staff toonde zich van z’n creatiefste kant. We weten nu dat ook nadarhekken en tafels nuttig spelmateriaal kunnen zijn. De inzet was hoog. De verliezers moesten een duik nemen in het ijskoude buitenzwembad. Onder de slachtoffers waren Joren Dom, Prince, De Keersmaecker, Prychynenko en Vorogovskiy. De rest keek toe en lachte, net als bij een unieke zangstonde bij het avondmaal. Het duo Reda-Tissoudali bracht in primeur een duet voor de verjaardag van Frédéric Frans. Ook voor deze momenten is een stage van goudwaarde.

Intussen vinden steeds meer supporters de weg naar het golfresort Campoamor. De voormiddagtraining begint rond 10.30 uur. Die in de namiddag tussen 15.30 en 16.00.

tweede periode

1 K. Beerschot V.A. 26 pts
2 KVC Westerlo 23 pts
3 Union Saint Gilloise 22 pts
4 RE Virton 20 pts
5 Oud Heverlee Leuven 17 pts

OH LEUVEN vs BEERSCHOT

THE FINAL - PART 2

Bstel nu je abonnement voor het seizoen 20-21

We are ready!