Beerschot trekt Thibaud Verlinden aan

Beerschot versterkt zich met flankaanvaller Thibaud Verlinden. De Belg tekent bij Beerschot een contract tot medio 2024, met een optie voor een extra jaar. De zoon van ex-doelman Dany Verlinden komt transfervrij over na een seizoen bij DAC in de hoogte klasse in Slowakije.

Thibaud Verlinden speelde in de jeugd bij Club Brugge en Standard, voor hij in 2015 verkaste naar het Engelse Stoke City, waar hij de jeugdreeksen verder doorliep tot in het eerste elftal. Na uitleenbeurten aan St. Pauli en Bolton Wanderers vertrok hij in januari 2021 naar het Nederlandse Fortuna Sittard. Na zes maanden in Nederland trok hij richting DAC in Slowakije. Daar kreeg hij na afloop van het seizoen een nieuw contract aangeboden, maar koos hij voor Beerschot.

“Thibaud kiest bewust voor Beerschot”, vertelt technisch manager Sander Van Praet. “We voelen bij hem veel gretigheid om zich te tonen in België. Met zijn traptechniek, goeie versnelling en acties tussen de lijnen brengt hij iets extra bij in onze kern.”

“Ik heb de bal inderdaad graag aan de voet”, vult Verlinden aan. “Ik breng de bal ook graag voor doel vanop de flank. Ik probeer ook altijd hard te werken om mijn ploegmakkers te helpen. Of ik lang getwijfeld heb om naar Beerschot te komen? Nee, ik heb gesproken met Sander en de Coach en het klikte meteen. Na enkele gesprekken was ik overtuigd dat dit de beste stap is voor mij.”

“Op dat vlak kwam Beerschot op het juiste moment. Ik ben ook blij dat ik dichter bij mijn familie en vrienden zit door deze overstap. Al was dat voor mij niet doorslaggevend in mijn keuze, het belangrijkste was het gevoel dat ik bij mijn nieuwe club had, en dat zit bij Beerschot dus helemaal goed”, knipoogt Verlinden.
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts