EN WE BEKEREN VERDER...

KNOKKE - BEERSCHOT  0 - 4

Beerschot heeft zich vanmiddag aan de Vlaamse kust probleemloos gekwalificeerd voor de volgende ronde van de Beker van België, sorry: de Croky Cup. Tegenstander Knokke kon onze Mannekes amper iets in de weg leggen zodat Sanusi & co op een drafje een mooi 0-4-overwinning bij elkaar voetbalden. Zonder echt diep te moeten gaan. Met de vingers in de neus zeg maar, en met leuk en attractief combinatievoetbal dat het beste doet verhopen voor de toekomst.

Coach Andreas Wieland bracht vijf nieuwe gezichten aan de aftrap in vergelijking met de competitiewedstrijd van vorige zondag: Fré Frans, Mardichée Nzita, Ibrahim Alhassan, Thibaud Verlinden en Thibo Baeten. Laatstgenoemde bedankte al in de zevende minuut voor het vertrouwen door een lage voorzet van Seydoux succesvol in doel te prikken. 0-1, een perfecte start voor onze Mannekes.

En die kreeg even later al bijna een verlengstuk toen Baeten en Verlinden hard uithaalden, maar doelman Dhoest redde evenveel keer. De thuisploeg kreeg amper een voet aan de grond want Beerschot bleef onverminderd druk zetten. Zo kwam een intelligent inschuivende Matthys twee keer dicht bij een doelpunt, onder meer met een vrijschop die centimeters over vloog en een hard schot dat in extremis nog in hoekschop werd gedevieerd.

De tweede helft begon al even overtuigend dan de eerste. Nu duurde het maar vier minuten vooraleer er gescoord werd. Het was kapitein Ryan Sanusi die met één van zijn gevaarlijke schuivers raak trof. De wedstrijd lag nu ook op het scorebord in een beslissende plooi. Maar de Kielse doelpuntenhonger bleef en daar maakte Thorisson met plezier gebruik van, want onze IJslandse spits knalde nummer drie binnen. Zijn allereerste in onze paars-witte kleuren.

In het slotkwartier bouwde Nzita de winstscore nog verder uit. Nul-vier, dik verdiend en allesbehalve overdreven. Ook doelman Bill Lathouwers deed in de slotfase zijn duit in het zakje met een knappe redding op een laag en gevaarlijk Knoks schot. In de allerlaatste minuut liep Nzita nog tegen een tweede gele kaart aan. De enige smet op een mooie Kielse prestatie.

TOESCHOUWERS: 1.000
SCHEIDSRECHTER: Van Laere
DOELPUNTEN: 7' Baeten 0-1, 49' Sanusi 0-2, 53' Thorisson 0-3, 74' Nzita 0-4
KNOKKE: Dhoest, Vanraefelghem, Schoonbaert, Ghesquiere, Pierre, Van Walle, De Looze, Buysse, Aabbou, Bailly, Sula
BEERSCHOT: Lathouwers, Seydoux (71' Quirynen), Frans, Van den Bergh (59' Weymans, Matthys, Nzita, Sanusi (71' Okyere), Alhassan, Verlinden (59' Koshi), Baeten, Thorisson
GELE KAARTEN: Nzita
RODE KAARTEN: 90' Nzita (2x geel)

Tekst: Danny Geerts
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts