Beerschot walst over Club NXT

Beerschot – Club NXT: 4-0

Onder impuls van de explosieve drietand TNT zette Beerschot de bezoekers van Club NXT voor de tweede keer dit seizoen opzij in eigen stadion. Een verdiende 4-0-zege van onze Beren die op alle vlakken superieur waren tegen de beloften van Club Brugge. Verlinden, Baeten, Thorisson en Koshi tekenden voor de goals.

Beerschot trok meteen het laken naar zich toe. Baeten was de eerste die probeerde na een minuutje of twee. Zijn schot werd eenvoudig gepakt door doelman Maton. Exact twintig minuten later was het de beurt aan Leo Seydoux. Hij werd bediend door Weymans en schoot vanaf de tweede lijn in de handen van Maton. Derde keer goeie keer, moet Thibaud Verlinden gedacht hebben toen hij aanlegde. Hij probeerde het meteen na het schot van Seydoux ook van buiten de zestien. Zijn lage schuiver paste perfect in het hoekje en ging wel voorbij Maton: 1-0.

Het leek het startschot waar onze Mannekes op aan het wachten waren, want de aanvalsgolven volgden elkaar steeds vlotter op. Vooral Verlinden bleef overal opduiken. Ook in de zestien van de tegenstander. Waar hij een trap te verwerken kreeg van Cuevas. Scheidsrechter Put twijfelde niet en wees naar de stip voor hij Cuevas een geel karton onder de neus duwde. Vaste penaltynemer Thibo Baeten bleef ijzig kalm en knalde de daaropvolgende strafschop centraal binnen. 2-0 voor onze Beren.

Net voor de rust maakte Thorisson er bijna nog 3-0 van. De IJslander sneed naar binnen maar besloot aan de verkeerde kant van de paal. Beerschot mocht gaan rusten met een 2-0-voorsprong. Oververdiend trouwens want Club NXT lukte geen enkel schot op doel in die eerste periode.

In het eerste kwartier van de tweede helft nam Beerschot wat gas terug. Het was wachten tot op het uur voor we de eerste kans konden noteren. Opnieuw was het Thibaud Verlinden die opdook in de zestien van Club NXT. Maton was echter bij de pinken op het laag schot van de winger. Vijf minuten later mocht het Kiel wel juichen. Axl Van Himbeeck stuurde Thorisson handig voorbij de buitenspelval met een splijtende pass. De spits werkte piekfijn af tussen de benen van de teruggekeerde Simba. Beerschot op rozen: 3-0!

Onze Beren stoomden op volle snelheid door. Eerst moest Maton een scherp aangesneden vrije trap wegboksen. Daarna trapte Thorisson ei zo na zijn tweede van de avond binnen. Zijn afstandsschot miste het doel op een haar na. Club NXT kon daar één schotje tegenover zetten van Servais. Lathouwers stond goed op te letten en kon de eerste bal van Club NXT tussen de palen onschadelijk maken.

Daarna nam Beerschot meteen weer het initiatief over. En dat leidde tot de kers op de taart. Weymans haalde de achterlijn en bediende de goed ingelopen Koshi. Die maakte er 4-0 van. Klus geklaard en een klinkende thuisoverwinning. 

TOESCHOUWERS: 2.500
SCHEIDSRECHTER: Put
DOELPUNTEN: Verlinden, Baeten, Thorisson, Koshi
BEERSCHOT: Lathouwers, Van den Bergh, Matthys, Baeten, Verlinden (’85 Bonsu), Seydoux, Thorisson (’85 Sebaoui), Weymans, Rigo, Van Himbeeck (’74 Koshi), Konstantopoulos (’88 Frans),
CLUB NXT: Maton, Ordonez (’46 Goemare), Cuevas, Simba, Talbi (‘Jensen), De Smet, Servais (’78 Yakymenko), De Roeve, Willems (’78 Wameso), Seys, De Smet
GELE KAARTEN: Cuevas, Koshi
RODE KAARTEN: Geen

 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts