Beerschot verliest op twee rampzalige minuten van Lierse

Beerschot - Lierse 1-2

Beerschot verliest de streekderby tegen Lierse. In twee rampzalige minuten zagen onze Mannekes een 1-0-voorsprong omgebogen worden tot een 1-2-achterstand. Een slotoffensief nadat Liersespeler Gillekens tien minuten voor tijd een rode kaart kreeg, bracht niets meer op. Zo sluiten onze Beren de competitie af met een verliespartij.

Het eerste halfuur van de streekderby tegen Lierse bleven de 4.000 supporters in het Olympisch Stadion wat op hun honger zitten. Verder dan twee schoten buiten het kader geraakten beide ploegen immers niet. Daar kwam verandering in toen Thorisson goed wegdraaide tussen de linies en met links de bal heerlijk binnenkrulde. Het Kiel ontplofte: 1-0!

Nog geen minuut later werd het Kiel echter het zwijgen opgelegd. Matijas misrekende zich op een teruggekopte bal en De Schryver tikte enig eenvoudig binnen. Tot overmaat van ramp volgde nog eens een minuut later een tweede tegendoelpunt. De bal botste voorbij alles en iedereen en De Schryver kon alleen op doel af, bleef ijzig kalm en bracht Lierse op voorsprong.

De tweede helft kwam Beerschot beter uit de kleedkamer, maar toch was het Lierse dat de eerste grote kans kreeg. Matijas herpakte zich en kon Beerschot van een grotere achterstand behoeden met een dubbele save. Tijd om in te grijpen vond ook coach Wieland. Hij bracht met een driedubbele wissel Kosiah, Van Himbeeck en Nzita tussen de lijnen.

Toch was het wachten op animo tot een kwartier voor tijd. Baeten en Gillekens vochten een stevig duel uit. Daarbij verkocht Gillekens een duidelijke slag in het gezicht van Baeten. Clerckx twijfelde geen seconde en duwde terecht een rood karton onder de neus van de Liersespeler.

Een slotoffensief(je) van onze Beren bracht niets meer op. Al was er nog één moment waar heel het stadion zich voor van zijn stoel kwam. De applausvervanging van Frederic Frans. De centrale verdediger sluit zijn spelerscarrière bij Beerschot af met 67 wedstrijden in paars en wit. Bedankt voor drie seizoenen trouwe dienst Fré!

TOESCHOUWERS: 4.000
SCHEIDSRECHTER: Clerckx
DOELPUNTEN: Thorisson, Sampers (2x)
BEERSCHOT: Matijas, Van den Bergh, Matthys, Frans (’86 Meisl), Baeten, Verlinden (’60 Kosiah), Seydoux, (’60 Nzita) Thorisson (’86 Sebaoui), Sanusi, Rigo, Konstantopoulos (’60 Van Himbeeck)
LIERSE: De Smet, De Schrijver, Laes, Van Acker, De Schryver, Tarfi (’68 Gillekens), Delorge, Raemaekers, Sampers (’68 Cools), Poelmans, Naessens (’82 Safari)
GELE KAARTEN: Raemakers, Matthys, Van den Bergh
RODE KAARTEN: Gillekens
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts