Verdediger Cheick Thiam tekent contract tot 2025

Verdediger Cheick Thiam tekende dinsdagmiddag een contract tot medio 2025 bij Beerschot. De centrale verdediger sluit zo een testperiode succesvol af met een profcontract. “Heel goed onthaald in de groep.”

Thiam stroomde in 2021 door van de jeugdwerking van Zulte Waregem naar de eerste ploeg van Essevee. Daar kwam hij als 17-jarige snaak in de A-kern terecht. “Daar heb ik heel erg veel bijgeleerd. Bij Waregem speelden we ook in een driemansdefensie onder Leye. Dus het systeem van Beerschot is mij niet onbekend. Met mijn kracht en goede voeten kan ik zeker die positie centraal in de verdediging invullen.”

De 20-jarige verdediger sloot enkele weken geleden aan bij Beerschot als testspeler. “Na twee seizoenen bij de A-kern van Waregem besloot ik andere oorden op te zoeken. Maar op het laatste nippertje kreeg ik bij die nieuwe ploeg te horen dat ik toch niet kon tekenen omwille van een budgettaire kwestie. Daardoor werd ik in de zomer transfervrij. Dat was even heel hard balen. Ik was dan ook heel erg blij toen ik de kans kreeg om bij Beerschot te komen testen.”

“Het was voor mij een mogelijkheid om te laten zien wat ik kan. Meteen zat het gevoel ook goed. Het is een jonge groep, die mij heel erg warm onthaalde. Dat gaf heel veel vertrouwen en zorgde ervoor dat ik met plezier kwam trainen. Ik ben dan ook heel erg tevreden dat ik hier een contract heb mogen tekenen.”

“Cheick kon ons overtuigen na een sterke proefperiode”, vult sportief directeur Gyorgy Csepregi aan. “Hij toont heel erg veel potentieel. Door hem een contract te geven tot het einde van volgend seizoen, kunnen we hem de tijd geven om rustig door te ontwikkelen. We zijn dan ook tevreden dat we iemand met het profiel van Cheick kunnen toevoegen aan onze kern. Ondertussen werken we ook hard verder aan andere transferdossiers om onze ploeg nog verder te versterken.”
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts