Info Covid Safe Ticket

Vanaf vrijdag 13 augustus zal Beerschot net zoals de andere JPL-clubs gebruik maken van het Covid Safe Ticket (CST) om het stadion voor 100% te vullen met supporters.

Wedstrijden van Beerschot bijwonen, zal lopen volgens een driedelige controle vooraleer onze fans toegang krijgen tot het stadion.
Rond het stadion zal er een extra perimeter zijn opgesteld die dient voor de controle van je COVID Safe Ticket en identiteitskaart. Begeef je naar een van deze toegangspunten en houd je identiteitskaart klaar. 

 • Stap 1: Scanning CST

Voor de scanning van het CST zal Beerschot gebruik maken van CovidScan. Fans dienen tijdens deze stap hun CST QR-code via de app of op een afgedrukt papier te laten scannen.

 • Stap 2: Controle ID

Het CST moet gelijk zijn aan het ID-bewijs. Zodoende er geen misbruik kan gemaakt worden van het CST en de persoon die zich aanbiedt. Het nieuwe protocol geeft aan dat vanaf heden de organisatie, stewards, politie en veiligheidsagenten het ID moeten en mogen opvragen. 

 • Stap 3: Scanning toegangsticket

De laatste stap in het proces zal gebeuren op de traditionele manier, door gebruik te maken van tourniquets / mobiele scanners. Onze fans scannen hier hun abonnement/ticket zoals bij elke wedstrijd het geval is.

Door het Covid Safe Ticket kan Beerschot weer op een “normale” manier wedstrijden organiseren.

 • Abonnees kunnen gewoon hun abonnement gebruiken en op hun eigen plaats zitten of staan. Er is geen extra registratie meer nodig.
 • Losse tickets zullen opnieuw online en in de ticket corner beschikbaar zijn. Voor sommige wedstrijden zal onze club door een overheidsinstantie maatregelen krijgen opgelegd. Lees daarom altijd goed de ticketinformatie voor de desbetreffende wedstrijd. 
 • Naast je toegangsbewijs breng je ook je digitaal of geprint Covid Safe certificaat mee, samen met je identiteitskaart. Meer informatie vind je verder in dit bericht.

Breng je Covid Safe certificaat mee!

We zijn met z’n allen weer welkom in het Olympisch Stadion op onze vaste plaats in de tribunes, zonder bubbels en mondmaskers. Met je Covid Safe Ticket, een identiteitsbewijs en je abonnement of ticket beleef jij opnieuw onvergetelijke avonden op ’t Kiel.

Het Covid Safe Ticket toont aan dat je voldoet aan één van deze voorwaarden:

 • Vaccinatiecertificaat: Dubbele vaccinatie én 14 dagen verstreken sinds jouw tweede vaccinatie;
   
 • Negatieve PCR test.
  Geldigheid = dag van de test + 2 dagen.
  Voorbeeld: Wanneer de match op zondag valt kan je pas vanaf vrijdag getest worden

 

 • Negatieve sneltest via medisch geschoold personeel (dokter, apotheek).
 • Geldigheid = dag van de test + 1 dag.
  Voorbeeld: Wanneer de match op zondag valt kan je pas vanaf zaterdag getest worden.
   
 • Herstelcertificaat: herstelperiode na recente positieve test (tussen de 10 en 180 dagen na positieve test)

Je bekomt jouw Covid Safe Ticket via de CovidSafeBe app op je smartphone (Apple of Android) of in geprinte versie. Daarvoor kan je terecht op Mijn Gezondheid (https://www.mijngezondheid.belgie.be/#/), Mijn Burgerprofiel(https://www.vlaanderen.be/uw-overheid/mijn-burgerprofiel) of je kan het certificaat thuis laten bezorgen via de helpdesk van de Vlaamse Overheid (078 78 78 50). Houd daarbij rekening met een leveringstermijn van 1 week.

Het Covid Safe certificaat is verplicht voor alles supporters ouder dan 12 jaar. Ben je jonger dan 12 jaar dan volstaat jouw abonnement of toegangsticket om de wedstrijd bij te wonen. Ontdek onderaan dit bericht hoe je een Covid Safe Ticket aanvraagt voor kinderen van 12 tot 18 jaar.

Als ouder kan je via MijnGezondheid.be certificaten voor je kinderen aanvragen. Gebruik hiervoor eveneens je identiteitskaart en kaartlezer. (Dat mag je geldige kidsID of eID zijn, met de juiste pincode.)
Bekijk de instructievideo

Certificaten voor jouw kind downloaden

Klik onderaan jouw CovidSafe app op ‘controleer op nieuwe certificaten’. Via itsme log je makkelijk in op het eHealth-platform. Kies de naam van jouw kind en bevestig.
Certificaten voor een tweede kind ophalen, doe je door in je CovidSafe app op het tandwiel te klikken, je profiel te selecteren en te klikken op ‘veranderen van rol’. Opnieuw vind je via eHealth de nodige certifcaten. Zowel jouw certificaten als die van jouw kinderen zijn nu op jouw app terug te vinden.

Meer info omtrent het Covid Safe Ticket vind je op www.covidsafe.be.

Kan je de wedstrijd niet bijwonen omdat je het Covid Safe Ticket niet kunt voorleggen of omdat je “rood” scant? Dan zullen onze stewards je de toegang tot het stadion ontzeggen. Je hebt in geen enkel geval recht op een compensatie.

Voor meer info over de CovidSafe app, bekijk dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=k5aAWkMaYVw 
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts