A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

ALS ALLE OMSTANDIGHEDEN TEGENZITTEN...

BEERSCHOT - EUPEN  0 - 3

Nog altijd geen beterschap en punten voor Beerschot, dat alweer vroeg op achterstand kwam en daarna alles probeerde om terug te slaan maar eens te meer pijnlijk op zijn eigen limieten botste. Eén op zevenentwintig dus: het zijn cijfers die niet liegen. Bovendien incasseerden onze Mannekes ook nog eens vijf gele- en twee rode kaarten, iets wat de volgende weken weer voor noodgedwongen geschuif in het elftal zorgt. Kortom, het blijft bibberen en hopen op beterschap en dat tikkeltje geluk.

Wat is dat toch allemaal met Beerschot in het openingskwartier? Vorige week zaterdag in Oostende twee tegengoals na zeven minuten. En vandaag was het weer van dat: Van den Bergh die zich na vijf minuten verslikt in een duel en rood onder de neus krijgt, waarna onze Mannekes vier minuten later een doelpunt binnenkrijgen van Beck, die een vrije trap met het hoofd voorbij Vanhamel devieert. Brute pech. Het zoveelste pechscenario van het seizoen tekende zich af. En wat een onfortuinlijk en pijnlijk debuut voor onze nieuwe trainer Javier Torrente.

Beerschot nog maar eens in de achtervolging dus en dat deden we met veel druk naar voor en enkele mooie combinaties. Maar Holzhauser en Soumaré wisten de (halve) kansen niet te verzilveren. Aan inzet en goede wil geen gebrek, alleen zorgde de geestdrift, de overmotivatie en de fustratie in Kielse rangen voor het tegenovergestelde effect. Voor enkele wilde tackles en gezeur over de wedstrijdleiding toverde scheidsrechter Verboomen - die zeker niet als een thuisfluiter de geschiedenis zal ingaan - met plezier vier gele kaarten uit zijn borstzakje. En een rode voor De Smet voor een even domme als drieste tackle aan de zijlijn. De resterende vijftig minuten moesten onze Mannekes met negen tegen elf zien te redden. Eigen schuld dikke bult.

Wie wel een 10 op 10 verdiende, waren onze supporters. Zoals zij gedurende de tweede helft hun ploeg fanatiek bleven aanmoedigen was voorbeeldig en schitterend. Beerschot trok zich daaraan op maar ging uiteindelijk onderuit bij al die Eupense druk en powerplau. Toen Kayembe met een lage knal de bal voor een tweede keer voorbij Vanhamel knalde, konden de boeken toe.

Trainer Torrente stuurde in het slotkwartier nog wel zijn resterend wisselmateriaal de wei in maar een eerreddend doelpunt leverde dat niet op. Al was Suzuki daar in de slotfase wel heel dichtbij. Maar doelman Himmelmann ranselde de kopbal van onze Japanner stijlvol uit de winkelhaak. Het was integendeel Eupen dat helemaal op het eind nog een derde keer scoorde. En dat was overdreven...

 

TOESCHOUWERS: 7.500

SCHEIDSRECHTER: Verboomen

DOELPUNTEN: 9' Beck 0-1, 62' Kayembe 0-2, 88' Prevcliak 0-3

BEERSCHOT: Vanhamel, Halaimia (69' Suzuki), Radic, Van den Bergh, De Smet, Pietermaat, Coulibaly (46' Bourdin), Caicedo (46' Vaca), Holzhauser (69' Noubissi), Soumaré, Shankland (9' Konstantopoulos)

EUPEN: Himmelmann, Amat, Peeters, Prevljak, N'Dri (55' Deom), Agbadou, Cools (67' Gnaka), Heris (78' Magee), Nuhu (78' Lambert), Beck (67' Kone), Kayembe

GELE KAARTEN: Pietermaat, Holzhauser, Radic, Vanhamel, Cools, Agbadou, Nuhu, Bourdin, Beck

RODE KAARTEN: 5' Van den Bergh, 39' De Smet

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees