CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Andreas Wieland: Sterk starten tegen Lierse is de boodschap

"We begrijpen het belang van een streekderby", steekt Andreas Wieland twee dagen voor de match tegen Lierse van wal. Onze Oostenrijkse hoofdcoach kijkt uit naar de match tegen de Pallieters, maar beseft ook maar al te goed dat het zondag geen makkelijke opdracht wordt.

"Lierse is een sterke tegenstander", weet Wieland. "Ze hebben veel kwaliteiten, zijn sterk op stilstaande fases en hebben een pak jongens met veel ervaring. Het is aan ons om bij de les te zijn vanaf het begin. Sterk starten is de boodschap. Meteen vol gas vooruit."

Dat de thuismatch zonder fans is, vindt onze hoofdcoach jammer. "Uiteraard zullen we hen missen. We speelden tegen Standard voor de eerste keer met fans en onze supporters hebben ons de hele match naar voor gestuwd. Er waren misschien maar 500 supporters in totaal, maar 450 daarvan waren in het paars en wit. Het was bijna alsof je een thuismatch speelde, want onze fans waren de enigen die ik hoorde."

"Dat is één van de positieve zaken die ik meepak uit de match tegen de U23 van Standard", vervolgt de hoofdcoach. Al waren er volgens hem nog andere zaken om tevreden over te zijn. "Akkoord, tegen Standard hadden we het moeilijk in de eerste helft. Maar ik ben heel erg blij met de prestatie en mentaliteit van de tweede helft waarin we veel beter spelen."

"Maar we kunnen en moeten nog beter", vindt de Oostenrijker. "We waren naar mijn mening niet agressief genoeg. Ik miste in de eerste helft de intensiteit die we moeten brengen. En we moeten beter doen met de kansen die we wel krijgen. Ook in de tweede helft trouwens. Volgens mij konden we meer scoren. Aan ons om dat tegen Lierse beter te doen."