CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Andreas Wieland voor Knokke - Beerschot: met de juiste mentaliteit starten

Zondag bezoeken onze Beren eerste nationaler Knokke voor de Beker. “Altijd een interessante uitdaging, spelen tegen een team van een andere competitie”, vindt coach Andreas Wieland in zijn persconferentie voor de wedstrijd.

“Ik ben het niet gewoon dat bekerwedstrijden tijdens de interlandbreak vallen”, steekt Wieland van wal. “Maar ik ben er wel blij mee deze keer. Normaal zouden we nu op zoek gaan naar een tegenstander voor een oefenwedstrijd, maar in de plaats spelen we een wedstrijd met inzet. Goed om niet uit ons ritme te komen van de afgelopen weken.”

“Knokke is ook een interessante ploeg. Ze hebben een slechte start gemaakt, maar ze hebben uiteraard ook veel kwaliteiten. Voor ons is het zaak om met de juiste mentaliteit te starten. Dit wordt geen gemakkelijke wedstrijd. Het zal ook even aanpassen worden aan het veld. Knokke speelt op kunstgras. We hebben deze week wel een paar keer op kunstgras getraind, maar in een wedstrijd is dat toch nog altijd anders.”

“Ik kan over nagenoeg mijn volledige elftal beschikken voor deze bekerwedstrijd. Ilias Sebaoui en Ramiro Vaca vertrokken op interlandbreak en zullen er niet bij zijn en Rigo zit zijn tweede schorsingsdag uit. Die drie spelers zijn er niet bij, voor de rest is iedereen fit. Of ik veel zal roteren? Ik ga jongens die het verdienen inderdaad belonen met speelminuten, maar ik ga geen elf nieuwe namen tussen de lijnen brengen nee.”

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts