CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Axl Van Himbeeck: “mogen tevreden zijn over onze voorbereiding”

Axl Van Himbeeck verscheen duidelijk tevreden in de mixed zone vrijdagavond. Beerschot pakte net de overwinning in de Memorial Marc Steenackers tegen eredivisionist Fortuna Sittard. “Ik vond dat we sterk speelden tegen een ploeg in een sterkere reeks uitkomt. Daar mogen we best trots op zijn, over de hele voorbereiding trouwens. Ik vond dat we goed presteerden met een jonge ploeg.”

“Ik vond ons tegen Sittard sterk spelen, al was het geen makkelijke wedstrijd voor ons”, steekt het jeugdproduct van Beerschot van wal. “Ik vond dat we in de eerste helft de betere ploeg waren, maar misschien te weinig kansen creëerden. Ook de tweede helft speelden we voortdurend op hun helft en hadden we veel balbezit. Dat leidde in de slotfase van de wedstrijd ook tot meer kansen. Niet alleen aanvallend, maar ook verdedigend waren we solide, kortom een prestatie om tevreden over te zijn.”

“Uiteraard was er nog ruimte voor verbetering. Maar een resultaat neerzetten tegen een middenmoter uit de Eredivisie is iets waar we ons aan kunnen optrekken. Zeker als je merkt dat het allemaal nog net iets sneller gaat dan in onze competitie. Ik ga met een goed gevoel naar de eerste competitiewedstrijd tegen Anderlecht.”

Van Himbeeck lijkt zijn plekje gevonden te hebben op het middenveld. De 18-jarige middenvelder startte de laatste drie oefenwedstrijden naast captain Ryan Sanusi op het middenveld. “Dat geeft wel vertrouwen om zo een paar wedstrijden achter elkaar te mogen starten in de voorbereiding.”

“Ik vind trouwens dat we over de hele lijn een sterke voorbereiding speelden. Het is altijd even afwachten hoe snel de nieuwkomers zich gaan aanpassen, maar we toonden vandaag dat verschillende nieuwe jongens echt een meerwaarde betekenen. We zijn nog steeds een jong team, maar ik geloof dat het net onze kracht kan zijn”. 

Tekst: Stan Nelis

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts