A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

BAS KLASSEERT ZAAK VIRTON

De procedure die Virton en Westerlo hebben ingediend bij het BAS is geklasseerd. Beerschot krijgt gelijk en Virton-Beerschot zal herspeeld worden.

In navolging van de procedure die dinsdagmiddag door Virton en Westerlo werd opgestart bij het BAS, heeft het BAS woensdagmiddag beslist om de zaak te klasseren conform de artikelen 17.4 en 17.5 van het Arbitragereglement van het BAS.

Beerschot is van in het begin van mening dat het BAS onbevoegd is en wenste dan ook dat de gebruikelijke procedure gevolgd werd. Beerschot is uiteraard niet ingegaan op de vraag om zich vrijwillig en in spoed te komen verdedigen, zoals Virton en Westerlo gevraagd hadden.  Ook de KBVB en de Pro League wilden zich niet vrijwillig komen verdedigen. Inmiddels heeft het BAS de procedure dan ook gesloten. Beerschot heeft terecht gelijk gekregen wat betreft de scheidsrechterlijke vergissing die werd begaan in de wedstrijd Virton-Beerschot van 25 januari 2020.

Wat men ook mag beweren: het is zonneklaar dat de beoordeling van de scheidsrechter een dermate grove inbreuk vormde op de regels van het voetbalspel en dat de wedstrijd om die reden nietig diende te worden verklaard.

Beerschot heeft zich bewust afzijdig gehouden in alle commentaren om rustig in dit dossier te kunnen werken. Beerschot zal zich nu rustig en sereen voorbereiden op de komende wedstrijden.