A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Beerschot aanvaardt minnelijke schikking niet

Beerschot kreeg de minnelijke schikkingen binnen met de schorsingsvoorstellen voor doelman Davor Matijas, coach Andreas Wieland, assistent Frank Magerman en keeperstrainer Tome Pacovski. De club gaat niet akkoord met de voorstellen voor coaches Wieland, Magerman en Pacovski.

Voor doelman Davor Matijas was uitsluiting voldoende. Hij zal dus geen extra schorsing krijgen na zijn rode kaart. Beerschot gaat uiteraard akkoord met deze inschatting van het bondsparket.

Coach Andreas Wieland kreeg een schorsingsvoorstel van 2 speeldagen effectieve schorsing en 1 speeldag met uitstel. Daarbovenop vorderde het bondsparket ook nog €1250 boete voor onze hoofdcoach. Assistent Frank Magerman en keeperstrainer Tome Pacovski kregen dan weer beiden 1 speeldag schorsing effectief en 1 met uitstel voorgesteld. Aangevuld met een geldboete van €750.

Beerschot gaat niet akkoord met de schorsingsvoorstellen voor onze coaches. De zitting ter verdediging staat gepland op dinsdagnamiddag. 

Nog dit: Thibaud Verlinden en Mardochée Nzita kregen dubbel geel. Zij zijn automatisch geschorst tegen Francs Borains. Het is onmogelijk om tegen een dubbele gele kaart en bijhorende uitsluiting in beroep te gaan.

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts