CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS, JEUGD NIEUWS, BUSINESS NIEUWS

Beerschot bouwt aan de toekomst met nieuw trainingscomplex

Beerschot wil tegen het begin van seizoen 2023-2024 een nieuw trainings- en jeugdcomplex bouwen op het Universiteitsplein. De club en de aandeelhouders bevestigen hiermee hun langdurig engagement naar zowel de eerste ploeg als de jeugdwerking. In totaal zou het nieuwe complex zeven miljoen euro kosten, gefinancierd door de aandeelhouders en Sport Vlaanderen.

Het nieuwe complex moet de eerste ploeg en de jeugdwerking onder brengen in één gebouw met elk een eigen vleugel. Daarbij worden aparte kleedkamers, fitnessruimtes en medische kabinetten voorzien. Komt er een spelershome voor de A-kern en een multifunctionele sporthal voor de jeugdploegen en de topsportschool. Dit alles wordt aangevuld met kantoren voor de technische staf en jeugdmedewerkers.

In totaal zal het nieuwe complex zeven miljoen euro kosten. Dit bedrag wordt netjes verdeeld over de aandeelhouders van Beerschot (volgens de huidige verdeling van de aandelen) en Sport Vlaanderen, dat via een subsidie de andere helft betaalt. Door een samenwerking met de topsportschool kon Beerschot die subsidie binnen halen. Belangrijk is dat dit geld niet uit het sportieve budget komt, maar dat er extra geld voor wordt vrijgemaakt door de eigenaars van Beerschot.
 

Het nieuwe complex intensifieert ook de samenwerking met de topsportschool die er al was. Doordat het gebouw op dezelfde site ligt als dat van de topsportschool, valt voetballen bij Beerschot en school lopen in de topsportschool nog gemakkelijker te combineren. Dat komt de ontwikkeling van onze jeugdspelers ten goede.

De club heeft een princiepsakkoord met de stad Antwerpen over de verlenging van de erfpacht van de velden op het universiteitsplein. Beerschot wil op het einde van deze maand de bouwvergunning indienen en op het einde van dit seizoen starten met de werken. Tijdens die werken zal de eerste ploeg blijven trainen op het universiteitsplein, een aantal jeugdploegen zullen echter tijdelijk op een andere locatie moeten trainen en spelen.

Beerschot trekt hiermee duidelijk de kaart van de jeugd en wil met deze investering inzetten op een verdere professionalisering van de club.