CLUB NIEUWS

Beerschot en studenten slaan handen in elkaar onder de foundation 'United by 13'.

Beerschot gaat samenwerken met Antwerpse studenten in de Beerschot Student Community (BSC). De bedoeling is om Antwerpse studenten met een hart voor "den Beerschot" op verschillende fronten te activeren. Zo kunnen er synergiën ontstaan tussen de club en de vele studenten in onze stad. 

"Het afgelopen jaar heeft de club nauw overlegd met de BSC", vertelt Finn Van der Kaa, hoofd marketing bij Beerschot. "Er werd bekeken hoe de Students Community en Beerschot elkaar kunnen verstevigen en hoe we samen een rol van betekenis kunnen spelen voor de Antwerpse studenten. We willen jongeren inspireren en motiveren, zij zijn immers de toekomst. Niet enkel van onze club maar ook van onze samenleving. We zijn als club dus ook enorm trots dat we onder onze 'United by 13' foundation de BSC kunnen ondersteunen en samen kunnen bouwen aan verschillende projecten."

Ook bij de BSC zijn ze blij met de officiële samenwerking en kijken ze vooruit naar de toekomst. “Op dit moment maken we de plannen op voor het komende seizoen. De studenten mogen zich verwachten aan studentikoze evenementen, maar ook aan formelere evenementen zoals een jobbeurs of het uitnodigen van keynote speakers”, vertelt Mathias Daseleire, drijvende kracht bij de Student Community. “Daar willen we in de toekomst hard op inzetten. Ondertussen zijn we uiteraard al wel online gestart. Ondanks de opgelegde maatregelen hebben we reeds een aantal leuke initiatieven opgezet via onze social media kanalen. Eén daarvan is onze podcast: Purple Pod Army, waar verschillende supporters actief naar luisteren.”

“We geloven ontzettend hard in de visie van de BSC om de studenten te verbinden met de verschillende stakeholders binnen de club”, gaat Daseleire verder. “Dat de club ons wil ondersteunen met een subsidie vanuit ‘United By 13’, illustreert de ambitie en het communitygevoel van ‘onzen Beerschot’.”

De foundation 'United by 13' wordt gedragen door de spelers van Beerschot. "Ik bewonder onze spelersgroep enorm op dat vlak", vertelt bestuurder Jan Van Winckel. "Het afgelopen seizoen hebben verschillende spelers reeds financiële steun voorzien om projecten van onze foundation 'United By 13' te steunen. Het doet ook enorm deugd dat we daardoor extra inspanningen kunnen leveren aan onze community. Hierdoor kunnen we verschillende initiatieven een boost te geven."

Met 'United By 13' wil Beerschot sterk inzetten op lokale initiatieven, want Beerschot is meer dan alleen voetbal. “We willen iedereen met een hart voor Beerschot nauw betrekken bij de club”, duidt voorzitter Francis Vrancken. “Daar hebben verschillende groepen en initiatieven een plaats in. Naast de BSC wordt bijvoorbeeld ook ‘Kom op tegen Kanker voor Beerschotsupporters’ gesteund vanuit 'United by 13'. Daar helpen en ondersteunen we vanuit de foundation onze andersvalide supporters en fans met kanker. En ook onze jeugdwerking kreeg al de nodige steun van onze Foundation”, besluit Vrancken.