CLUB NIEUWS, COMMUNITY NIEUWS

Beerschot investeert in museum

Het bestuur van Beerschot heeft beslist te investeren in een museum in ons Olympisch Stadion. Hoofdsponsor DCA ondersteunt het project en ook supporters kunnen inbreng hebben.
 

Ondervoorzitter Walter Damen zal vanuit het bestuur het project voorzitten, terwijl supporter, schrijver en notoir Beerschotkenner Danny Geerts coördinator wordt van het museum. Verder is een comité gevormd  met supporters Frank De Lee, Tom Schelkens en Marc Janssens.

Vorige week werd er een eerste maal vergaderd om concrete afspraken te maken.

De club zal investeren in de aankoop van waardevolle stukken maar rekent ook op de supporters om stukken aan het museum te schenken, al dan niet met naamsvermelding van de schenker.

Schenkingen kunnen via emailadres: museum@beerschot.be Verder zal het museum samenwerken met bekende verzamelaars om stukken van hen op bepaalde momenten tentoon te stellen.

Het museum zal de rijke geschiedenis van de club tentoonstellen maar zal ook geregeld aandacht hebben voor specifieke momenten.

Walter Damen: “Deze club heeft hier behoefte aan. We mogen ons roemrijk verleden zeker in de belangstelling zetten. Het verleden bepaalt dikwijls de toekomst. Een toekomst waar hard aan gewerkt wordt. We hebben de laatste jaren enorme stappen gezet. Het verleden, heden en toekomst combineren, is de kracht van een traditieclub.  En dat is Beerschot. Gisteren. Nu. En morgen.”

Danny Geerts: “Een traditieclub als Beerschot moet met een museum zijn schitterend palmares en zijn rijke geschiedenis voor altijd koesteren en fier blijven uitdragen. Dat zijn we onszelf verplicht."