CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot pakt punt tegen leider RWDM

Beerschot – RWDM 1-1

Beerschot houdt RWDM op een gelijkspel in wat wederom een potig duel was. RWDM speelde opnieuw zijn geliefde afbraakvoetbal met stevige overtredingen, weinig voetballende oplossingen en speculerend op de omschakeling. Zo kwamen de Brusselaars net na de rust op voorsprong via Vorogovskiy. Nog geen vijf minuten later maakte Van den Bergh er 1-1 van. Dat was meteen ook de eindstand.

RWDM zette hoog druk in de openingsfase. Daar puurde het ei zo na een doelpunt uit in de allereerste minuut. Een foutje achterin zorgde voor een één-op-één-situatie. Doelman Bill Lathouwers behoedde Beerschot voor een vroege achterstand met een heel erg sterke parade.

Na tien minuten versierde Beerschot een eerste mogelijkheid. De kopbal van Baeten werd in de kleine rechthoek gekeerd door een verdediger van RWDM. Nog geen minuut daarna was er gevaar aan de overkant. Ex-Beerschotter Yan Vorogovskiy kwam heel dicht bij een openingsdoelpunt, maar zijn schot hobbelde naast. De bezoekers bleven het meeste initiatief tonen, maar kwamen in die eerste helft niet meer tot grote kansen.

Wat Vorogovskiy in de eerste helft niet lukte, ging in de tweede helft wel. De linksback rukte mee op, kreeg een voorzet van Challouk tegen zijn borst en de bal verdween in de korte hoek: 0-1. Kampioenengeluk zullen we het maar noemen zeker? Beerschot antwoordde vrijwel meteen. Jan Van den Bergh maakte zich goed vrij op een hoekschop en knikte overhoeks binnen: 1-1.

RWDM bleef zich dezelfde ploeg tonen als in de rest van de competitie: niet vies van stevige tackles. Heris, die over de 270 minuten tussen Beerschot en RWDM een slordige 5 gele en 3 rode kaarten verdiende, trapte Van den Bergh op een ronduit schandalige manier onderuit. Daarvoor had hij altijd een tweede gele kaart moeten krijgen. De wedstrijdleiding oordeelde daar echter anders over. Rood was daarentegen volgens de ref wel op zijn plaats voor coach Wieland en assistent Magerman toen zij verhaal gingen halen bij de vierde ref.

Net voor het uur kon Thibo Baeten er bijna 2-1 van maken. Hij werd perfect bediend door Nökkvi Thorisson en trapte centraal in, te centraal zo bleek om Defourny te verrassen. Beerschot bleef de gevaarlijkste ploeg en toonde het meeste initiatief. De ingevallen Ayouba kwam nog het dichtste bij een doelpunt, maar ook zijn schot was te centraal om Defourny te kloppen.

Een slotoffensief van RWDM leverde niet veel meer op. Eerst werd Reijers terecht buitenspel gevlagd toen hij scoorde. Diep in de toegevoegde tijd redde Bill Lathouwers wel nog een punt met een fantastische kattensprong op een lage schuiver en trok zo een gelijkspel over de meet. "Wij zijn niet bang want den Bill die is er bij" rolde na de match terecht van de tribunes.

TOESCHOUWERS: 3.500
SCHEIDSRECHTER: De Cremer
DOELPUNTEN: Vorogovskiy, Van den Bergh
BEERSCHOT: Lathouwers, Konstantopoulos, Van den Bergh, Matthys, Meisl, Seydoux (’82 Van Himbeeck), Rigo, Sanusi (’90 Weymans), Baeten, Verlinden, Thorisson (’80 Ayouba).
RWDM: Defourny, Le Joncour, Vorogovskiy, Biron (’83 Da Silva), Hazard (’72 Botella), Reijers, O’Brien, Heris (’56 Sankhon), Challouk, De Sart, El Ouahdi (’72 Hamalainen).
GELE KAARTEN: Van den Bergh, Le Joncour, Verlinden, Heris, Meisl, Challouk
RODE KAARTEN: Wieland, Magerman