CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot stelt nieuwe sportieve structuur voor

Nadat Beerschot op maandagavond z’n nieuwe coach voorstelde, stelt het vandaag zijn nieuwe structuur voor. “Een nieuwe manier van werken, met twee doelen: Beerschot zo snel mogelijk opnieuw naar 1A loodsen en van Beerschot opnieuw een stabiele club maken na een woelig seizoen."

“Het klopt inderdaad, het afgelopen seizoen was allesbehalve gemakkelijk”, beseft voorzitter Francis Vrancken. “De voorbije weken hebben we lang en hard nagedacht over hoe het verder moest. We hebben onze werking op sportief vlak en ook naast het terrein geanalyseerd en zijn beginnen werken aan een nieuwe structuur, met als doel om onze club opnieuw te stabiliseren en om zo snel mogelijk weer naar 1A te promoveren.”

“Op sportief vlak gaan we vanaf dit seizoen werken met een technisch comité”, gaat Vrancken verder. “Dat bestaat uit vier mensen: coach Andreas Wieland, Technisch Manager Sander Van Praet, Academy Manager Davy De Smedt en Algemeen Directeur Frédéric Van den Steen. Zij zullen nauw samenwerken met het ‘Football Business Development van United World voor alle sportieve beslissingen en de sportieve strategie. Daarbovenop heeft Beerschot eigen Belgische scouts aangeworven die voor ons zullen scouten.”

Algemeen Directeur Frédéric Van den Steen moet de goeie samenwerking tussen die twee organen bewerkstelligen. Bij United World maken Abdullah Alghamdi (CEO), Oliver Seitz (Business Intelligence Director), Tamer Saudi (Asset Management Director) en Steven Vanharen (Head of Recruitment) deel uit van het ‘Football Business Development’. Zij worden bijgestaan door het scoutingapparaat van United World.

“Het Beerschot DNA opnieuw aanwakkeren, was een bijkomend doel”, vervolgt voorzitter Vrancken. “Daarom ook onze keuze voor coach Wieland. Zijn voetbalstijl past perfect bij Beerschot. Om dat DNA nog extra te bewaken, wordt het technisch comité geadviseerd door Marc Noé en dr. Nick Jansen. Zij hebben met hun jarenlange betrokkenheid bij de club een schat aan informatie en know-how die van goudwaarde is.”

“Aan de extrasportieve kant hebben we ook gesleuteld”, duidt Vrancken. “De Raad van Adviseurs zal opnieuw worden samengesteld voor het begin van het volgende seizoen. Zij zullen de club adviseren voor alle extrasportieve zaken: infrastructuur, het commerciële, toekomstvisie, enzovoort. De volledige samenstelling van deze raad zullen we voor het seizoen nog delen. De operationele board zoals we die vroeger kenden, dooft dan weer uit.”

“Die veranderingen in de structuur, samen met het nieuwe jeugd- en oefencomplex, moeten onze ambities kracht bijzetten. Beerschot moet zo snel mogelijk opnieuw promoveren naar 1A. De focus moet nu de komende weken liggen op het uitbouwen van een ploeg met die nieuwe sportieve structuur. Tegelijk moeten we ervoor zorgen dat de continuïteit van onze club op middellange termijn gegarandeerd blijft. Dat doen we onder meer met de investering in dat nieuwe complex. Beerschot moet opnieuw een stabiele club worden na dit woelige seizoen, een nieuwe structuur is daarin een eerste stap.” 
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts