CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot vat maandag de trainingen aan op het universiteitsplein in Wilrijk

Beerschot vat maandag de trainingen aan op de site universiteitsplein in Wilrijk. Onze Mannekes zullen de eerste weken van de voorbereiding daar trainen zodat de velden in het oefencomplex in Wommelgem opnieuw aangelegd kunnen worden. Door het slechte weer van de afgelopen weken, zijn die terreinen niet bespeelbaar. 

De trainingen op het universiteitsplein zullen achter gesloten deuren plaatsvinden. Na een overleg met de bestuurlijke overheid is duidelijk geworden dat een open training organiseren niet mogelijk is. Dit omdat de site op het universiteitsplein niet gekeurd is voor evenementen. Volgens de voetbalwet die in België van kracht is, valt een open training van een eerste elftal onder de regels van zo’n evenement. Hoewel Beerschot dus graag z’n fans ontvangen had in de voorbereiding, is dit jammer genoeg niet mogelijk zolang er op het universiteitsplein getraind wordt.

Beerschot legt ondertussen de laatste hand aan de oefenkalender voor de komende weken. Die zal volgende week ook bekend gemaakt worden.