CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot verliest van Charleroi

BEERSCHOT - CHARLEROI  2 - 3

Beerschot is er niet in geslaagd om 'de match van de allerlaatste kans' te winnen en zo de achterstand op de voorlaatste Seraing terug te brengen tot vier punten. Verliezen verdienden Sanusi & co na een wilskrachtige en zeer degelijke partij voetbal niet. Met andere woorden: deze nederlaag komt extra zuur binnen. Tot aan het uur hadden we uitzicht op een 2-1-overwinning maar in het slotkwartier gingen we alsnog kopje onder door een eigen doelpunt en een discutabele beslissing van scheidsrechter Boucaut; een oude bekende van het huis. 

Het waren de bezoekers die in het eerste kwartier balbezit claimden, maar dat leverde buiten een schuchtere poging van Bayo weinig op. Stilaan groeide Beerschot beter in de wedstrijd, onder meer met een schuiver van Shankland in de korte hoek. Op het moment dat onze Mannekes het overwicht definitief leken over te nemen werden ze echter opnieuw geconfronteerd met de kwetsbaarheid in verdedigend opzicht. Zo liet Halaimia zich op de flank al te makkelijk in de luren leggen en uitspelen door Bayo, die met een stiftertje ook Vanhamel kansloos liet.

De Kielse reactie kwam er vrijwel onmiddellijk want na een mooie actie en een kort flipperkastmoment randje zestien meter nam Ilias Sebaoui de afvallende bal enig mooi op de slof voor een schitterende gelijkmaker. Weer een goal aan de kant van 'de fles', duidelijk het favoriete doel van 'Seba', onze nieuwe jonge smaakmaker.  Amper twee minuten later knalde hij bijna zijn tweede tegen de netten maar Kamara - die de geblesseerde Koffi was komen vervangen - bokste de bal weg. En de Beerschot-druk hield aan want ook Shankland kreeg nog een kans om zijn elftal nog voor de rust op 2-1 te zetten. De Schot zag zijn schuin schot in extremis gekeerd.

Die verdiende voorsprong kwam er vroeg in de tweede helft dan toch. Shankland schermde de bal - poep naar achter - mooi af, legde breed naar de instormende Dom, die hoog binnentrapte. Knap voorbereid, efficiënt afgewerkt. En meteen ook hetzelfde "van 0-1 naar 2-1"-scenario zoals veertien dagen geleden tegen KV Kortrijk. Beerschot bleef hoog druk zetten en goed combineren maar kon ook rekenen op Vanhamel die goed platging op een laag schot van Badji. Een kunststukje dat hij twintig minuten voor tijd nog eens overdeed.

De derde keer was de goede keer voor de Zebra's al had Kayembe de gratuite medewerking van Radic nodig, die de bal ongelukkig voorbij zijn eigen doelman devieerde. Brute pech. En alsof dat nog niet genoeg was, vond ook ref Boucaut zich geroepen Beerschot helemààl in de put te duwen door een duidelijke overtreding op de ingevallen Coulibaly niet te bestraffen, waarna Zorgane de winning goal kon - zeg maar mocht - scoren. Die klap kwamen onze Mannekes niet meer te boven.

TOESCHOUWERS: 4.000

SCHEIDSRECHTER: Boucaut

DOELPUNTEN: 19' Bayo 0-1, 24' Sebaoui 1-1, 50' Dom 2-1, 72' Radic 2-2 (own-goal), 78' Zorgane 2-3

BEERSCHOT: Vanhamel, Dom, Halaimia (75' Coulibaly), Radic, Van den Bergh, Bourdin, Pietermaat (80' Suzuki), Sanusi, Vaca (75' Holzhauser), Sebaoui, Shankland

CHARLEROI: Koffi (23' Kamara), Knezevic, Bessile (6' Andreou), Zorgane, Bavo, Badji (90' Nkuba), Kayembe, Heymans, Ozornwafor, Ilaimaharitra (90' Zaroury), Tchatchoua (90' Wasinski)

GELE KAARTEN: Andreou, Coulibaly, Ilaimaharitra

RODE KAARTEN: geen

Tekst: Danny Geerts
Foto: Jan Mees
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts