A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Beerschot versterkt zich met Ibrahim Alhassan

Beerschot versterkt zich met centrale middenvelder Ibrahim Alhassan. De 25-jarige Nigeriaan komt transfervrij over van CD Nacional in Portugal. Hij tekende donderdagochtend een contract op het Kiel tot medio 2024 met een optie voor een extra seizoen.

Alhassan speelde de afgelopen vier seizoenen in Portugal bij CD Nacional, daar speelde hij twee seizoenen op het hoogste niveau en twee seizoenen in tweede klasse. Voor zijn overstap naar Nacional speelde Alhassan één jaar in Oostenrijk bij Austria Vienna.

“Ibrahim is een centrale middenvelder met veel fysieke présence.”, vertelt technisch manager Sander Van Praet. “Bovendien is hij heel erg comfortabel aan de bal. Hij heeft een profiel op het middenveld dat we nog niet hadden.”

“Ik voel inderdaad graag de bal”, vertelt Alhassan. “Maar ik ben ook heel agressief in de pressing en in het volgen van mijn man. Ik kan me dus zeker vinden in het spelsysteem van onze coach. Voor mij is dit weer een goeie nieuwe stap in mijn carrière. De vorige seizoenen speelde ik in Portugal zowel in de eerste als in de tweede klasse. Mijn doel is om zo snel mogelijk met Beerschot ook opnieuw op het hoogste niveau te spelen.”
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts