CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot vervolledigt de technische staff met videoanalist

Beerschot voegt videoanalist Gregory De Grauwe toe aan de technische staff. De Grauwe had al ervaring als videoanalist bij Lokeren en zal nu dus het zevende lid worden van de technische staff onder Peter Maes. Hieronder stellen we alle assistenten graag nog even aan u voor.

Beginnen doen we met de twee assistenten die samen met Peter Maes overkwamen vanuit Sint-Truiden: physical coach Stefan Winters en assistent Davy Heymans. Beiden werkten voor het eerst met Maes bij Lommel in 2019. Ze gingen samen met hem naar STVV en maakten nu dus ook mee de overstap naar Beerschot.

Heymans en Winters vervoegen het huidige team van assistenten dat op post blijft. Assistent Frank Dauwen, keeperstrainer Patrick Nys en Head of performance Pieter Jacobs zijn sinds 2018 bij Beerschot en beginnen nu aan hun vierde seizoen bij de Mannekes.

Die integratie liep vlot liet hoofdcoach Peter Maes zich al ontvallen op stage in Kamen. “De mix van de assistenten die ik meenam en de jongens die er al waren, is heel goed. Er hangt een goede sfeer. We proberen die chemie, die drang die we hebben bij de coaches over te brengen op de spelersgroep.”

Peter Maes met assistenten Stefan Winters (l.) en Davy Heymans (r.)

Nu wordt er aan die groep dus een zevende staflid toegevoegd. Videoanalist Gregory De Grauwe vervulde die rol al eens bij Sporting Lokeren. Hij is ook docent bij Voetbal Vlaanderen en zal nu dus bij Beerschot over de videoanalyse gaan. Hij zal niet enkel tegenstanders en wedstrijden analyseren, maar ook op training zal De Grauwe met video aan de slag gaan.

Videoanalist Gregory De Grauwe.