CLUB NIEUWS

Beerschot wint met 1-4 van Luik

Club Luik - Beerschot: 1-4

Beerschot won zondagavond met 1-4 van Club Luik. Met 11 tegen 9 was het zwoegen en zweten tot tien minuten voor tijd. Maar uiteindelijk beloonden onze Beren hun sterke wedstrijd met een driepunter. De prijzen worden uitgedeeld aan de meet zoals ze zeggen.

Zinderend,... het beste woord om die eerste helft te omschrijven. Beerschot kreeg na 10 seconden een eerste kans tegen. Na exact 35 seconden scoorden onze Beren via Keita de 0-1. Tel daar nog een handjevol gemiste kansen van onze Mannekes en een dubbele gele kaart voor Merlen van Luik bij en dan kan je je inbeelden hoe de sfeer was in het stade de Rocourt in Luik. Met als gebeten hond voor de thuisaanhang: de scheidsrechter.

Eerlijkheid gebied ons te zeggen: Beerschot kwam goed weg toen een overtreding van Matijas niet gefloten werd wegens voorafgaand buitenspel van Loemba. Zeker toen in de herhaling bleek dat Loemba vanop zijn eigen helft vertrok en dus niet off-side stond. Maar diezelfde eerlijkheid gebied ons ook te vermelden dat Beerschot verdiend op voorsprong stond en eigenlijk al twee of drie keer had moeten scoren in de eerste helft. Michez, Verlinden en Reyners zagen hun schoten gered of kregen ze net niet binnen het kader.

De tweede helft begon met even veel opwinding als de eerste. Na amper 19 seconden kreeg Arslan een rood karton onder de neus geduwd na een schandalige overtreding op captain Ryan Sanusi. Gelukkig bleef de schade bij Sanusi beperkt en kon hij de wedstrijd verder zetten. Wie dacht dat de klus dan al geklaard was met 11 tegen 9 kwam bedrogen uit. Luik trok een dubbele verdedigingsgordel op rond hun eigen zestien en speculeerde nog meer dan voorheen op de counter.

En dat rendeerde, want door een foutje achterin bij Beerschot, scoorde de thuisploeg zowaar de 1-1. Terug naar af dus voor onze Mannekes die aanvalsgolf na aanvalsgolf lanceerden naar het doel van de bezoekers. Fris bloed en een tactische wijziging - Beerschot schakelde om naar een systeem met twee spitsen - brachten uiteindelijk de verlossing. De net ingevallen Diawara bediende tien minuten voor tijd Keita met een scherpe voorzet. Die kon de bal voorbij de grabbelende Debaty werken en bracht Beerschot voor de tweede keer die avond op voorsprong. De ketchupflestheorie, toch een aardig fenomeen.

Toen was de veer helemaal gebroken bij de thuisploeg. Diawara maakte er in de laatste minuut van de reguliere speeltijd nog 1-3 van en diep in de blessuretijd tikte Wright-Phillips de 1-4 tegen de touwen. Een flikflak en een salto mortale toonden hoe veel het voor de laatste wintertransfer van 2024 betekende.

En zo snelt Beerschot weer naar de eerste plek in het klassement. Onze Beren hebben één punt voorsprong op de tweede in de stand, maar hebben op woensdag nog een wedstrijd te goed tegen SK Lommel. Op naar de volgende...