CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot wint met kleinste verschil van Den Bosch

Beerschot - Den Bosch: 1-0

Beerschot wint in eigen stadion verdiend van FC Den Bosch. Vooral in de tweede helft domineerden onze Beren tegen de Nederlandse bezoekers. Reyners kon na een uur de score openen. De bezoekers kwamen bovendien nog drie keer goed weg toen Ryan Sanusi, Axl Van Himbeeck en Simion Michez het doelhout troffen.

In het begin van de eerste helft was het zoeken voor beide teams. Veel middenveldspel en weinig kansen was het logische gevolg van een studieronde die bijna een halfuur duurde. De eerste kans van de wedstrijd was er wel één om u tegen te zeggen. Michez werd perfect door de buitenspelval geloodst en kwam één op één met de doelman van Den Bosch. Die maakte zich goed breed en voorkwam een doelpunt.

Op slag van rust maakte captain Ryan Sanusi er wel bijna 1-0 van. Hij schilderde een vrije trap over de muur, maar trof de paal. Brute pech voor onze Mannekes. Gelukkig bracht de tweede helft wel een doelpunt, en wat voor één. Alsof het een trainingsvorm was. Een opbouw die begon bij doelman Matijas, via acht stationnetjes het veld overstak en waar Nzita de bal panklaar legde voor Tom Reyners aan de tweede paal. Beerschot verdiend op voorsprong.

Op dat goede gevoel surfte Beerschot verder. Onze Beren bleven kansen creëren, daar zette Den Bosch geen noemenswaardige kansen tegenover. Onze Mannekes kenden brute pech bij de afwerking. Zowel Michez als Van Himbeeck troffen het kader. Ook een knappe plaatsbal van Sanusi werd uit de hoek gedoken. De score bleef ongewijzigd en zo wonnen onze Beren hun 4e oefenwedstrijd in 3 weken.

Kwamen in actie voor Beerschot: Lathouwers, Oetoeghanal, Matthys, Meisl, Reyners, Kosiah, Koide, Sanusi, Koshi, Nzita, Cagro, Pauwels, De Stobbeleir, Van Himbeeck, Djoum, Nzouango, Konstantopoulos, Osei bonsu, Matijas en Michez.