CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot wint van KV Kortrijk

KV Kortrijk – Beerschot 0-1

Beerschot won vrijdagavond met 0-1 van eersteklasser KV Kortrijk. Ayouba Kosiah maakte de enige treffer van de avond in wedstrijd met een hoog tempo. Onze Beren brachten aangenaam voetbal op de mat en raakten nog twee maal het doelkader. Kortom een geslaagde trip naar Harelbeke.

De wedstrijd ging in het openingskwartier goed op en neer. Simion Michez raakte het doelhout voor Beerschot terwijl aan de andere zijde Felipe Avenatti een bal aan de verkeerde kant van de paal mikte. Tot aan de drankpauze vielen er voor de rest enkel wat afstandsschoten te noteren aan beide kanten.

Na die drankpauze barstte de wedstrijd helemaal los. Eerst voorkwam Lathouwers een achterstand, daarna was het eenrichtingsvoetbal naar de kooi van KV Kortrijk. Beerschot combineerde vrank en vrij, met een doelpunt tot gevolg. Verlinden stuurde Reyners diep, die tikte slim door naar Nzita die op zijn beurt dan weer Ayouba Kosiah bediende.

Vijf minuten na zijn eerste treffer, maakte Kosiah er op aangeven van Verlinden bijna 0-2 van. Zijn pegel strandde op de paal. In de herneming werd de inzet van Sanusi gekeerd door doelman Vandenberghe. Na 45 minuten ging Beerschot de rust in met een verdiende voorsprong.

In de tweede helft herstelde Kortrijk het evenwicht, maar zonder echt uitgespeelde kansen te versieren. De gevaarlijkste mogelijkheden kwamen, ook na de vele wissels aan Kielse zijde, nog steeds van Beerschot. Eerst kon Koide beloftespeler Osei Bonsu aanspelen, maar de bal werd na wat geharrewar gekeerd op een meter van de doellijn. Daarna was het belofte Keanu De Stobbeleir die de rechtse flank van KVK oprolde. Hij knalde vanuit een scherpe hoek op de doelman.

Een slotoffensiefje van Kortrijk bracht niets meer op voor de thuisploeg. Onze Mannekes wonnen zo verdiend van KV Kortrijk met 0-1.

Beerschot: Lathouwers, Matthys, (’63 Sannah) Reyners (’55 Osei Bonsu), Alhassan (’63 Nzouango), Kosiah (’63 Keita), Verlinden (’55 Koide), Sanusi (’63 Van Himbeeck), Nzita (’63 De Stobbeleir), Cagro (’63 Koshi), Konstantopoulos (’63 Meisl) en Michez (’45 Weymans)