CLUB NIEUWS, JEUGD NIEUWS

Beloften pakken eerste punt in tweede amateurklasse

De U23 van Beerschot speelde zondag gelijk tegen Lebbeke. Jasper Goossens scoorde op assist van Hamza El Haddaoui het eerste doelpunt voor onze jonge Beren in tweede amateurklasse. “Blij dat het harde werk beloond werd met een punt.”

Beerschot begon goed aan de eerste helft met hoge druk. “Maar ook in balbezit vond ik ons heel erg sterk”, vertelt hoofdcoach Cederique Tulleners. “We hebben een paar goede kansen gecreëerd, waaronder een corner die van de lijn werd gehaald.” Uiteindelijk werd Beerschot ook beloond voor die sterke start. Halverwege de eerste helft kon Jasper Goossens afdrukken nadat Hamza El Haddaoui de bal goed voorbracht vanop links: 1-0.

“We trokken de kleedkamer in met een goed gevoel”, gaat Tulleners verder. “Lebbeke had tot dan eigenlijk weinig kansen afgedwongen. Maar ze beginnen een pak scherper aan de tweede helft.” Dat resulteert in een tegendoelpunt net voor het uur. “Opnieuw krijgen we een goal tegen op een stilstaande fase. Daarna was Lebbeke een kwartier beter, alleen hebben ze dat veldoverwicht niet kunnen benutten.”

“Ons slotoffensief in de laatste tien minuten, bracht niets meer op door de sterk spelende doelman van Lebbeke. Ik ben in ieder geval tevreden dat ons hard werk eindelijk beloond werd met een punt”, glimlacht Tulleners. “We hebben al veel stappen gezet, maar ik besef dat we nog veel progressie moeten maken. We moeten vooral leren om de wedstrijd dood te doen. Het is normaal dat we dat nu nog niet doen. We zitten nog in het proces waarbij we dat moeten leren.”

“Volgende week trekken we opnieuw naar Limburg. Hades is een stevige en potige ploeg met veel ervaring. Dat wordt zeker een moeilijke wedstrijd, maar we moeten nu op dit positieve elan verder gaan en in onszelf blijven geloven”, sluit de 31-jarige hoofdcoach af.
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts