CLUB NIEUWS, JEUGD NIEUWS

Beloften sluiten voorbereiding af met gelijkspel

KFC Nijlen - Beerschot 2-2

De U23 van Beerschot sloten zaterdagavond hun voorbereiding af met een 2-2-gelijkspel tegen KFC Nijlen. Onze jonge Beren haalden een 2-0-achterstand op in de tweede helft met tien tegen elf na een rode kaart voor Ilias Sqalli. Goossens en La Morte zorgden voor de doelpunten. “Veel positieve punten gezien, maar we hadden meer uit deze match kunnen halen.”

“We hadden heel wat overwicht in de eerste helft”, vertelt coach Cederique Tulleners na het gelijkspel. “Nijlen profiteert van een misverstand achteraan bij ons. Voor de rest hadden wij de match in handen. Ze stonden vaak met tien te verdedigen rond de eigen zestien. We krijgen nog een aantal grote kansen, maar werken die dan niet af.”

“Voor Nijlen was het echt loeren op de counter. Vroeg in de eerste helft, verdubbelen ze zo hun voorsprong. Door een foutje in de opbouw kunnen zij snel omschakelen en wordt het 2-0. Daarna was het even zoeken voor ons. Totdat Ilias Sqalli rood pakte en we met tien tegen elf kwamen te staan. Onze pressing werd steeds agressiever en beter en we kwamen beter in het spel.”

“Door die pressing en druk naar voor dwingen we een penalty af die goed wordt omgezet door Jasper Goossens”, gaat Tulleners verder. “De tweede goal volgde na een knappe combinatie op het middenveld tussen Okyere en Cloots. Die laatste legde de bal goed terug op La Morte die de gelijkmaker binnenduwde.”

“Daarna hadden we het nog even moeilijk, maar doelman Davor Matijas pakte nog uit met een paar goede saves. Al bij al ben ik toch tevreden”, vervolgt Tulleners. “Hoewel ik vind dat we meer moesten puren uit de kansen die we hadden, ben ik heel blij met de reactie na de rode kaart. De druk die we met tien tegen elf creëerden, was fenomenaal. Dat toont dat de fysieke paraatheid goed is.”

“Die individuele fouten die tot de tegengoals leiden, zullen er na verloop van tijd wel uitgaan”, vindt de hoofdcoach van onze U23. “Ervaring opdoen, zal daarbij helpen. Het is niet dat er tactische fouten gemaakt werden door onze spelers. Dus dat is positief en stemt me hoopvol voor de eerste competitiematch tegen Lille volgende week.”