A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Club Brugge-Beerschot: 1-1

Beerschot kan opnieuw terugblikken op een goede oefenwedstrijd. Na de sterke opener tegen AA Gent, speelde Beerschot 1-1 gelijk bij landskampioen Club Brugge. Beerschot vertrekt donderdag met een goed gevoel op stage naar Duitsland.

Losada miste de geblesseerde De Keersmaecker en de zieke Brogno. Onze coach hield ook Sanusi en Prychynenko uit voorzorg langs de kant. Beerschot strafte al in de eerste minuut slecht uitverdedigen van Club Brugge af. Noubissi schoof beheerst voorbij doelman Shinton. Beerschot opende bijzonder scherp en offensief. Regisseur Rapha lanceerde met een heerlijke lange bal Mboko die nipt naast lobte. Tissoudali trof dan weer de deklat, in de rebound op een schot van Maes.

Club Brugge kon enkel tegenprikken via een halve omhaal van De Ketelaere, tot Diatta een gevaarlijke pass van Vanhamel naar Bourdin onderschepte en mooi in de hoek plaatste. De gelijkmaker was voor de thuisploeg het sein om een versnelling hoger te schakelen. Opnieuw De Ketelaere was dichtbij een goal, de youngster schoof net naast en even later kopte Deli tegen de deklat.

In het laatste kwartier had de landskampioen het veldoverwicht maar Beerschot gaf geen grote kansen weg en probeerde er combinerend uit te komen. Na een goede en evenwichtige eerste helft was het 1-1.

Club Brugge begon met een verse 11 aan de tweede helft. Beerschot schoof aanvankelijk enkel in de verdediging met Aloé, Reda en Grisez in de plaats van Dom, Mboko en Vorogovskiy. Dit keer schoot Club Brugge het best uit de startblokken. Badji schoot van dichtbij een hoekschop over de kooi van Vanhamel. Ook Schrijvers miste een gelijkaardige kans.

Losada voerde intussen nog 6 wissels door maar knokte zich met de beloften Ceulemans en Matondo in de ploeg terug in de match. Frans kopte over en Placca zag een plaatsbal afgeblokt.

Het tempo lag in de tweede helft iets lager dan in de eerste maar het duel bleef aangenaam om volgen. Schrijvers kon opnieuw z'n schot niet in het kader plaatsen en Vanaken liet zich nog opmerken met een vrije trap net naast. Maar het was Beerschot dat nog het dichtst bij een goal was in het slot. Reda legde af voor de inlopende Grisez maar die trof de deklat. Op het eind kreeg ook onze jonge Braziliaan Felipe z'n eerste minuten.

De 1-1 ruststand bleef op het scorebord (dat er niet was) staan. Beerschot speelde opnieuw een gretige en sterke oefenwedstrijd.

DOELPUNTEN: 1' 0-1 Noubissi, 23' 1-1 Diatta

BEERSCHOT: Vanhamel, Frans, Dom (Aloé), Bourdin (Van den Buijs), Mboko (Reda), Vorogovskiy (Grisez), Pietermaat (Matondo), Maes (Ceulemans), Holzhauser (Vancamp), Tissoudali (Placca), Noubissi (Prince/Felipe)

CLUB BRUGGE: Shinton (Horvath), Kossounou (Sobol), Deli (Mitrovic), Mechele (Ricca), De Cuyper (Voet), Diatta (Sagna), Vormer (Schrijvers), Rits (Vanaken), De Ketelaere (Van den Keybus), Krmencik (Badji), Okereke (Openda)
 

GELE KAARTEN: 84' Aloé

RODE KAARTEN: geen

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts