CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

“Dat RWDM verdedigend speelde, is een compliment.”

Twee dagen voor de thuismatch tegen Dender maakt coach Andreas Wieland opnieuw tijd voor zijn wekelijkse persbabbel. Met maar vier punten verschil tussen de eerste en de zesde plaats belooft ook deze speeldag in de Challenger Pro League een klepper te worden. “Maar we zetten niet te veel druk op het klassement.”

“Zoals altijd focussen wij op onze prestatie en niet op het klassement”, antwoordt Wieland wanneer de onvermijdelijke vraag komt over het klassement. “Ik was dan ook niet ontevreden na de prestatie tegen RWDM. In mijn ogen strookte het resultaat niet met het voetbal dat wij op de mat brachten.”

“Ik vond het trouwens opvallend dat RWDM op deze manier voetbalde. In andere wedstrijden hanteerden ze een ander systeem waar ze vaak voor hogere pressing kozen. Tegen ons kozen ze dan weer voor een laag blok en lieten ze ons de bal. Of ik dat als een compliment zie? Uiteraard. Een tegenstander die zijn speelstijl aanpast aan ons, geeft aan dat wij kwaliteiten hebben.”

“Uiteraard willen we ook verbetering zien in de volgende matchen. RWDM zal niet de laatste ploeg zijn die zo tegen ons speelt. Wij moeten leren om geduldiger te zijn in ons balbezit. Het heeft geen zin om de bal voor te zetten in de box als onze spitsen tussen drie grote centrale verdedigers staan. We moeten de bal op de grond houden en ploegen zo uit verband spelen.”

“Meer oplossingen vinden in balbezit, daar komt het op neer. Daar hebben we hard op gewerkt deze week. Ook defensief hebben we extra ingezet op counterpreventie. Zo in het mes lopen, is iets dat we niet nog eens willen meemaken.”

Afsluiten deed onze coach met een overzicht van de geblesseerde spelers. “Snel en simpel, die zijn er niet. Hervé Matthys en Ryan Sanusi hadden allebei wat kwaaltjes na de match tegen RWDM, maar ik verwacht beiden fit voor dit weekend.”
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts