CLUB NIEUWS

De "Coppens Corner" van het Museum XIII wordt een pareltje

Afgelopen donderdag 29 april zou Rik Coppens 91 jaar geworden zijn.  Beerschot zette zijn icoon opnieuw in de bloemetjes. Het borstbeeld werd ingehuldigd en een echte Coppenslijn werd voorgesteld.

Een heuse knaller dus!  Net zoals Beerschot dat op zaterdag 13 september 2014 deed met die onvergetelijke "Rik Coppens Dag" toen we hem met een totaalprogramma verrasten, een Gouden "Life Achievement Award" overhandigden en in een open auto een ereronde in zijn Olympisch Stadion lieten maken, terwijl we in een "Gazet van Rik" al zijn hoogtepunten nog eens in woord en beeld de revue lieten passeren. Het was een absoluut hoogtepunt.

En uiteraard krijgt Rik Coppens ook straks in ons Museum XIII een ereplaats: een onvervalste "Coppens Corner" waarin zijn Gouden Schoen uit 1954 centraal staat, naast trofeeën, originele foto's, documenten en andere memorabilia. 
 
Overigens is en blijft Beerschot onverminderd op zoek naar exclusieve attributen die het Museum XIII nog meer 'cachet' zullen geven. Hebt u nog zaken die u aan het Museum wil schenken of in bewaring geven? Of kent u iemand die unieke verzamelobjecten over Beerschot verkoopt? Laat het ons weten via museum@beerschot.be.