CLUB NIEUWS

De jeugd traint weer

Sinds deze week trainen alle jeugdploegen van Beerschot opnieuw. De ploegen van U14 tot de beloften mogen immers weer trainen door de nieuwe maatregelen. Academy manager Davy De Smedt is blij dat al zijn jeugdspelers weer op het veld staan. “Ook op mentaal vlak is dit belangrijk. Nu kunnen alle jongens hun energie weer kwijt!”

“Het was puzzelen, maar het is toch gelukt om iedereen weer aan het voetballen te krijgen”, vertelt De Smedt. “Er wordt door alle jeugdploegen getraind in groepen van tien, zoals de maatregelen vragen. Daardoor moesten we meer trainingsmomenten aanbieden om iedereen de kans te geven om te trainen. Gelukkig hebben we genoeg velden ter beschikking aan het Universteitsplein en op de Wilrijkse pleinen.”

Ik wil de coaches, coördinatoren en vrijwilligers bedanken voor het geleverde werk in de afgelopen periode.

Buiten ‘de regel van tien’ worden ook de andere maatregelen nauw opgevolgd benadrukt de Academy manager. “Er zijn nog steeds geen kleedkamers beschikbaar en ook ouders mogen niet naar de trainingen komen. Gelukkig is er begrip voor die maatregelen, hoe lastig ze ook zijn. Het belangrijkste is dat al onze ploegen nu terug mogen voetballen.”

“Tot de U12 zijn we blijven doortrainen bij Beerschot”, duidt De Smedt. “Maar de ploegen tussen de U14 en de beloften lagen toch al stil van voor nieuwjaar. Nu wordt het voor die spelers rustig terug opbouwen. Fysiek zijn die jongen wel in orde. Ze hebben tijdens de periode zonder trainingen individuele schema’s meegekregen van de physical coaches. We gaan in de komende periode vooral op hun balgevoel werken.”

De Academy manager is tevreden over de geleverde inspanningen van zijn coaches en coördinatoren op dat vlak. “Werken in kleinere groepen vroeg een aanpassing van onze opleiders. Maar zij zijn met veel enthousiasme aan de slag gegaan om hun sessies in te stellen op die groepen van tien. Ook bij de spelers zelf zie ik dat enthousiasme terug. Vooral de ouderen zijn maar wat blij dat ze weer mogen voetballen. Ze hebben niet alleen hun fysieke uitlaatklep terug, maar ook op mentaal vlak is dit belangrijk voor hen.”

Academy manager Davy De Smedt

Ook vanuit een organisatorisch standpunt is De Smedt blij terug te kunnen starten. “Naar evaluaties van spelers toe, zijn de trainingen natuurlijk enorm belangrijk. Zo kunnen we alle spelers nog nauwgezetter beginnen opvolgen en dat ook meenemen naar de eindevaluaties op het einde van het seizoen.”

“We hebben natuurlijk niet stilgezeten in de afgelopen periode. We hebben de tijd gebruikt om onze structuur aan te passen naar volgend seizoen. Zo kunnen we nog professioneler gaan werken. We hebben nog nieuwe mensen en spelers aangetrokken die onze academie nog sterker gaan maken.”, vertelt De Smedt trots. 

“Om af te sluiten wil ik al onze vrijwilligers bedanken die hard gewerkt hebben in de afgelopen periode. We hebben niet enkel structureel veel gedaan maar ook acties opgezet zoals een wafel- en truffelverkoop, met groot succes”, besluit De Smedt.