CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

D'EROP EN D'EROVER

BEERSCHOT - KV KORTRIJK  2 - 1

Beerschot heeft zijn vierde competitieoverwinning behaald, en die is dik verdiend. Met uitzondering van het eerste kwartier toonden onze Mannekes zich in zowat alle linies de betere van de bezoekers uit Kortrijk. Academisch voetbal was er dan misschien niet veel te zien op de Olympische grasmat vanavond maar wel een gezonde wilskracht, veel grinta en winnaarsmentaliteit. Niet toevallig allemaal elementen die onontbeerlijk zijn in de degradatiestrijd. Nieuwe coach Greg Vanderidt had zijn pionnetjes perfect neergezet en dat was niet direct evident met zes coronagevallen in zijn kern. Maar het strijdplan klopte, en met doelpunten van Avenatti en Sebaoui zette paars-wit een vroege achterstand alsnog om in een hoopgevende zege. In het klassement komen we zo op zeven punten van de voorlaatste Seraing.

Beerschot begon slordig en te afwachtend aan de wedstrijd en daar profiteerde Kortrijk van met twee vroege pogingen van Moreno, waarvan de tweede via de voet van Dom met een boogje onhoudbaar over Biebauw in doel caprioleerde. Brute pech en even leek het of onze Mannekes helemaal kopje onder zouden gaan, want de bezoekers dreigden via Palaversa en Vandendriessche. Biebauw ging evenveel keer goed plat. En dan kantelde de wedstrijd plots in ons voordeel. Vaca en Avenatti zorgden voor de eerste Kielse dreiging, maar toen De Smet vanop de linkerflank een hoge voorzet verstuurde troefde Avenatti zijn tegenspelers af en trapte hoog binnen. Wat een klassegoal!

Nu was het KV Kortrijk dat de kluts kwijt was. Beerschot begon beter en beter te combineren, won duels en tweede ballen op het middenveld en drukte de bezoekers terug rond hun eigen strafschopgebied. "D'erop en erover" dachten Pietermaat, Shankland en Sebaoui, en ja hoor: onder hun drietjes knutselden ze een tweede doelpunt in elkaar. Het was Ilias Sebaoui die uiteindelijk via de lat voor een 2-1-voorsprong zorgde. Op basis van wilskracht, karakter dik verdiend en (meer dan) hoopgevend.

Ook na de rust ging Beerschot op z'n elan verder en werd het tactisch plannetje vrijwel perfect uitgevoerd: durf, concentratie en vertrouwen in balbezit, duelkracht en veel inzet bij balverlies. In aanvallend opzicht gingen de schoten van een sterke Sebaoui en de vanop de linkerflank vaak goed infiltrerende De Smet over; aan de overzijde was er een attente Biebauw die schoten van Benchaid, Messaoudi en Vandendriessche netjes pareerde. De drie punten waren binnen!

TOESCHOUWERS: 2.000
SCHEIDSRECHTER: De Cremer.
DOELPUNTEN: 9' Moreno 0-1, 29' Avenatti 1-1, 42' Sebaoui 2-1
BEERSCHOT: Biebauw (90'+2 Lejoly), Dom, Radic, Van den Bergh, De Smet, Pietermaat, Vaca  (84' Walicki), Rigo, Avenatti, Sebaoui (74' Krekovic),  Shankland
KV KORTRIJK: Ilic, Reynolds, Wattanabe, Sainsbury, Mbayo (67' Henen), Palaversa (67' Messaoudi), Selemani, Badamosi, Vandendriessche, Moreno (42' Benchaib), D'Haene
GELE KAARTEN: Avenatti, Radic, Mbayo, Sainsbury
RODE KAARTEN: geen

Tekst: Danny Geerts
Foto: Jan Mees 
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts