CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Derrick Tshimanga tekent een nieuw contract bij Beerschot

Verdediger Derrick Tshimanga tekent een nieuw contract van één seizoen bij Beerschot. Tshimanga kwam het afgelopen seizoen 29 keer in actie voor onze Mannekes. Hij breidt nog een verlengstuk aan dat succesvolle seizoen met een nieuw contract. “Ik voel hier heel veel vertrouwen van de coach en de andere spelers.”

Derrick Tshimanga tekende in juli 2023 zijn eerste contract bij Beerschot. “De cirkel is rond”, zei hij toen bij zijn voorstelling. “En nu helemaal zeker”, lacht de verdediger. “Met Beerschot in eerste klasse spelen is helemaal een droom. Vooral na afgelopen seizoen, waar niemand in ons geloofde. Die mensen met kritiek hebben we toch het zwijgen kunnen opleggen. Ik voel mij nog topfit, ik denk dat ik vorig jaar ook bewezen heb dat ik fysiek zeker nog meekan. Ik ben er ook zeker van dat ik met mijn ervaring ook een niveau hoger nog een meerwaarde kan zijn voor dit team.”

“Of ik aan stoppen gedacht heb? Nee, geen seconde. Ik hou nog te veel van het spelletje. Ik voelde me ook echt goed in deze groep en bij deze club. Mijn ambitie is om dit seizoen nog zo veel mogelijk matchen te spelen, gespaard te blijven van blessures en samen met deze fantastische groep een zo stabiel mogelijk seizoen te draaien. Het zal voor mij de opdracht zijn om de jongens die hier zijn zo veel mogelijk te helpen en als het even kan ook heel erg veel minuten maken.”

“Ik voel daarin ook heel erg veel vertrouwen van de coach en van de andere spelers”, gaat Tshimanga verder. “En dat is voor mij heel erg fijn om zo veel waardering te krijgen. Ik kijk er alvast naar uit om dat vertrouwen terug te betalen op alle manieren die ik kan bedenken. Niet enkel door mijn eigen prestaties maar ook door de jongens te begeleiden die dat nodig hebben.”

“Derrick was voor mij een belangrijke speler om te behouden”, vertelt coach Dirk Kuyt. “Hij is een echte professional op en naast het veld. Hij is vorig seizoen niet alleen belangrijk geweest als titularis, maar ook naast het veld nam hij een leidersrol op. Hij hielp jongere spelers als ze dat nodig hadden en gaf vooral het goede voorbeeld. Derrick is een echte modelprof en geeft ook die mentaliteit door aan andere spelers. Zijn kwaliteiten op en naast het veld wilden we graag in onze kern behouden voor volgend seizoen.”