CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Dirk Kuyt is de nieuwe hoofdcoach van Beerschot

Dirk Kuyt (43) is de nieuwe hoofdcoach van Beerschot. De Nederlander tekent een contract op ’t Kiel tot het einde van het seizoen. “De club Beerschot en Dirk Kuyt passen qua filosofie heel goed bij elkaar.”

“Ik ben blij dat ik bij een club kan tekenen met zo’n mooie geschiedenis”, vertelt kersvers Beerschotcoach Dirk Kuyt. “Daar hou ik van, clubs met een rijke traditie en historie. Ik vond Beerschot de perfecte volgende stap in mijn carrière. Ik kan niet wachten om met heel veel energie en zin te beginnen aan deze nieuwe uitdaging.”

“Ik ben een coach die houdt van aanvallend voetbal met een hoge intensiteit. Wat dat betreft, denk ik dat de club Beerschot ook heel goed bij mij past. ‘Bloed aan de palen’, alles geven om een wedstrijd te winnen, dat is wie ik ben als mens. Zo was ik in het verleden als voetballer, maar zo ben ik nu ook als trainer.”

“Wij hadden vanaf het eerste gesprek een heel erg goed gevoel bij Dirk”, vult sportief directeur Gyorgy Csepregi aan. “We zochten naar een jonge en moderne coach. Iemand met revanchegevoelens en een sterke drive. Iemand die er alles aan zal doen om hier te slagen en die persoon hebben we volgens ons gevonden in Dirk Kuyt.”

“Iedereen kent natuurlijk de speler die Dirk was”, gaat Csepregi verder. “Maar wij zijn omwille van een andere reden bij hem terecht gekomen. Via mijn netwerk hoorde ik fantastische dingen over Dirk als trainer, over zijn persoonlijkheid en werkethiek. Wij geloven dat hij daarin het verschil kan maken voor onze ploeg. Hij toonde in onze gesprekken dat hij zeer goed voorbereid was, gestructureerd werkt, duidelijk communiceert en vooral ook staat voor aanvallend en modern voetbal. Voor ons een absolute must.”

“Deze aanstelling toont dat we vooruit willen”, voegt CEO Frédéric van den Steen toe. “We hebben Dirk kunnen overtuigen door hem een duidelijk plan en een duidelijke visie voor te schotelen vanuit het management van de club. En we zijn dan ook blij dat hij mee in ons project wil stappen.”
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts