A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

doelpunt Virton ongeldig

Het professional refereeing department van de Belgische Voetbalbond bevestigt dat het winnende doelpunt van Virton tegen Beerschot, volgens de instructies die de scheidsrechters krijgen, ongeldig is. Virton-Beerschot werd 1-0.

Elke speeldag verduidelijkt het refereeing department een aantal betwiste fases in de Jupiler Pro League en de Proximus League. Over het Virton doelpunt publiceert de KBVB het volgende:

‘Terwijl de scheidsrechter zijn muurmanagement aan het uitvoeren was (inclusief 9.15 meter met de vanishing spray), nam Virton een vrije trap en scoorde een doelpunt. De scheidsrechter had de vrije trap niet mogen laten doorgaan omdat hij de verdedigers afleidde met het plaatsen van de spelers op de gewenste afstand. In principe had de scheidsrechter de aanvallers moeten vragen om op het fluitsignaal te wachten vooraleer de vrije trap te nemen. De speler die de vrije trap had genomen zonder toestemming, moet bestraft worden met een gele kaart.

Het professional refereeing department verwacht dat de scheidsrechter het spel zo snel mogelijk stopt van zodra de vrije trap zonder toestemming wordt genomen. De speler die de vrije trap neemt moet bestraft worden met een gele kaart.’

Het refereeing department geeft dus toe dat de jonge scheidsrechter Denil een grote fout maakte en dat de snelle vrije trap en de goal er niet hadden mogen komen. De kans is groot dat het resultaat en de rangschikking er anders hadden uitgezien zonder de fout van de ref, maar de uitslag kan op geen enkele manier herzien worden.