CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Dominant Beerschot wint van Lierse

Beerschot - Lierse: 2-1

Beerschot won vrijdagavond in eigen huis van Lierse. Onze Beren waren de betere ploeg tegen een heel verdedigend ingesteld Lierse. De bezoekers kwamen eerst op voorsprong, daarna gingen onze Mannekes erop en erover met goals van D’Margio Wright-Phillips en Thibaud Verlinden.

Volledige dominantie van het spel had Beerschot in de eerste helft. Lierse zakte diep in op eigen helft en stond met momenten met tien spelers te verdedigen in de eigen zestien. Maar toch kwamen de Pallieters op voorsprong. Net na het halfuur glipte Ocansey door de buitenspelval heen. Zijn bal werd nog aangeraakt door Matijas maar ging toch tegen de netten. Compleet onverdiend, maar toch stond geel-zwart op voorsprong.

Ei zo na maakte Sow er zelfs nog 0-2 van toen hij profiteerde van een foute inspeelpass bij onze Mannekes. Gelukkig ging zijn bal op de paal. En zoals het zo vaak gaat in voetbal, als je een torenhoge kans mist, gaat de bal er aan de andere kant in: Verlinden bediende Wright-Phillips die knap overhoeks binnenkopte. Een broodnodig doelpunt voor onze Mannekes.

Ook na de rust kregen we eenzelfde spelbeeld. Beerschot was op alle vlakken dominant in het openingskwartier van de tweede periode. Dat leverde afstandsschoten van Reyners en Verlinden op. Maar Teunckens stond telkens goed op te letten.

Diezelfde Teunckens ging daarna wel aan het klungelen. De doelman van Lierse was al een hele wedstrijd tijd aan het rekken en toen hij dat twintig minuten voor tijd opnieuw deed, ging het mis. D’Margio Wright-Phillips ging op aangeven van coach Dirk Kuyt doorjagen en raakte de uittrap van de Liersedoelman. Verlinden profiteerde en de bal ging tegen de netten: 2-1 en ’t Kiel ontplofte.

In het absolute slot had Cagro nog de 3-1 aan de voet, maar hij besloot op Teunckens. En zo hield Beerschot de drie punten thuis en pakken onze Mannekes een zeer degelijke 11 op 15 in eigen huis na de winterstop.

BEERSCHOT: Matijas, Matthys, Reyners, Verlinden, Nzita, Tshimanga, Weymans, Huiberts, Wright-Phillips, Cagro, Konstantopoulos
LIERSE: Teunckens, Tirpan, Nkaka, Boone, Schouterden, Vanderhallen, Sow, Van Acker, Brebels, Van Dessel, Ocansey
DOELPUNTEN: ’36 OCansey (0-1), ’42 Wright-Phillips (1-1), ’70 Verlinden (2-1)