CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Extra communicatie derby

Vanuit de club wensen wij terug te komen op de derby van zondag 5 december 2021. Wij hebben hieromtrent alles grondig geanalyseerd en er zijn weloverwogen stappen gezet die een duidelijk signaal geven. Tevens werd elke vorm van agressie ten aanzien van de bezoekende supporters uitgesproken afgekeurd. Alle beeldmateriaal werd opgevraagd en er werd samengezeten met de verschillende supportersorganen om alles grondig te bespreken.

De beelden die zijn toegekomen, alsook de verschillende getuigenissen die we de laatste dagen mochten ontvangen zijn zorgwekkend. Vele mensen hebben ons gemeld dat zij niet enkel ontdaan waren van de individuele actie van de vuurpijlgooier, maar ook van het politiegeweld dat achteraf plaatsvond.

Uit de beelden en getuigenissen blijkt dat er door de politie werd geslagen op het moment dat de geviseerde persoon nog geen direct of indirect gevaar vormde. Bovendien waren er heel wat kinderen en jeugdige supporters getuige van dit tafereel.

Vanuit Beerschot hebben wij eerst alle informatie verzameld om een weloverwogen besluit te kunnen nemen. We hebben nu besloten om zowel als club als in naam van voorzitter Francis Vrancken een klacht neer te leggen bij zowel comité P en intern toezicht als bij de onderzoeksrechter.

Zowel de voorzitter als de club keuren elke vorm van geweld ten stelligste af, maar wensen wel dat diegenen die de exclusiviteit hebben om geweld te mogen gebruiken om onze veiligheid te waarborgen dit ook conform de regels doen. Beerschot en haar voorzitter wensen dat iedereen zich veilig kan voelen in het stadion en dat eenieder gevrijwaard wordt van elke vorm van geweld. De bevoegde instanties zullen uiteindelijk moeten oordelen over de proportionaliteit van het geweld en bij disproportioneel geweld zullen zij moeten optreden en dit moeten afkeuren.

Ook supporters die zich misschien in eerste instantie niet aan de regels hebben gehouden, moeten in onze rechtsstaat kunnen rekenen op een proportionele reactie en niet op puur tegengeweld. Beerschot en zijn voorzitter zullen dan ook aandringen op een grondig onderzoek en hebben alle vertrouwen in de gerechtelijke instanties.

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts