A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Felbevochten zege op ‘t lisp

Lierse – Beerschot 1-3

Beerschot wint het streekduel van Lierse met goals van Michez, Konstantopoulos en Reyners. Het was zwoegen en zweten voor onze Beren, want Lierse bleef 90 minuten aandringen. Een zege op passie en inzet, maar dat maakt de smaak van de overwinning des te zoeter.

45 onderhoudende minuten met veel potige duels en maar één doelpunt. Dat was de eerste helft in een notendop. Beginnen deden we niet met een studieronde maar meteen ‘full gaz’. Daarbij was het Beerschot dat een eerste keer opdook in de zestien. Kosiah kreeg een listig doorsteekballetje van Cagro en werd onderuit gekegeld door Teunckens. Zuiver strafschop, al stak de linesman daar met zijn offsidevlag een stokje voor.

Aan de overzijde zorgde Thibaut Van Acker voor het eerste gevaar van Lierse. De middenvelder haalde uit van buiten de zestien en raakte de lat. ‘Dat kan ik beter’ dacht Simion Michez twee minuten later. De pijlsnelle wingback kwam goed naar binnen vanop de flank en legde de bal laag in het hoekje: 0-1 voor onze Mannekes.

Lierse probeerde meteen een tegenoffensief op te zetten. Matijas werd even uit de nood geholpen door zijn verdediging nadat hij de bal eerst goed wegkopte, maar dan te ver uit doel stond. In de daaropvolgende tegenaanval bediende Verlinden Kosiah perfect. Maar Teunckens stond in de weg. Pech voor Kosiah, die een absolute offday kende. Want net voor de rust kreeg hij een penalty voorgeschoteld. De sterke Liberiaanse spits trapte echter te centraal en Teunckens kon Lierse zo in de wedstrijd houden. Onze Beren gingen met een 0-1 voorsprong de rust in.

Na de pauze bleef het spelbeeld onveranderd. Beide ploegen rukten naar voor op. Dat resulteerde in een rommelfase voor het Liersedoel die ei zo na werd binnengekopt door Kosiah. Aan de overzijde legde ref Clerckx de bal op de stip na een trekfout van Alhassan. Van Acker trapte hoog in de hoek en zorgde zo voor de gelijkmaker.

Vanaf dan was het Beerschot al wat de klok sloeg. In minuut 66, toevallig ook z’n rugnummer, maakte Tolis Konstantopoulos er 1-2 van met een rake kopbal. Beerschot scoorde zo voor de tweede keer in twee uitmatchen op een stilstaande fase. Tien minuten later deed Tom Reyners er nog eentje bij voor onze Mannekes: 1-3.

Helemaal in het slot van de match pakte Matthys nog rood toen hij een penalty veroorzaakte. Van Acker trapte zijn tweede strafschop over doel en zo werd het niet meer spannend in de blessuretijd. Beerschot pakt de drie punten mee naar huis na een wedstrijd vol passie, strijd en inzet.

Lierse: Teunckens, Nkaka, Brebels, Van Acker, De Bruyn, Tarfi, Schouterden, Van Dessel, Boone, Ocansey, Poelmans
Beerschot: Matijas, Matthys, Reyners, Alhassan, Kosiah, Verlinden, Sanusi, Weymans, Cagro, Konstantopoulos, Michez.
Goals: ’23 Michez (0-1), ’54 Van Acker (1-1), ’66 Konstantopoulos (1-2), ’76 Reyners (1-3)