A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Félix Nzouango tekent contract bij Beerschot

Félix Nzouango tekent contract bij Beerschot

Centrale verdediger Félix Nzouango tekent een contract bij Beerschot tot medio 2025 met een optie op een extra seizoen. De 20-jarige Fransman komt transfervrij over van Juve Next Gen. De tweede ploeg van Juventus die uitkomt in de Serie C. De Franse jeugdinternational (U20) traint vanaf donderdag mee met de groep. “We volgen Felix al sinds januari.”

Felix Nzouango werd geboren in Creil, een stadje op 45 kilometer van Parijs. Zijn eerste voetbalstapjes zette hij bij AFC Creil, voor hij via Amiens naar Juventus trok. Bij de oude dame speelde hij 55 wedstrijden in de Primavera (U19-competitie) en 10 in de Serie C. Zijn laatste seizoen speelde hij zowel voor de U19 als Juve Next Gen. Tussendoor werd Nzouango ook opgeroepen voor de Franse nationale jeugdploegen. In mei werkte hij met de U20 van Les Bleus het WK Onder 20 af. Hij scoorde in de groepsfase een kopbaldoelpunt in de 1-3-verwinning tegen Honduras.

“Félix is voor ons een echte versterking”, vertelt technisch manager Gyorgy Csepregi. “Franse jeugdinternationals tekenen niet zo vaak contracten bij ploegen uit de Challenger Pro League. Om niet te zeggen nooit. We volgen hem al sinds januari en hebben heel erg snel het eerste contact gelegd. Félix is duelkrachtig, kopbalsterk en perfect tweevoetig. Waardoor hij op elke plek centraal in de defensie kan spelen. Ik ben dan ook heel tevreden dat we Félix aan onze kern kunnen toevoegen.”

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts