CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Gelijkspel in eerste match van 2024

Beerschot speelde in de eerste match van het nieuwe jaar gelijk tegen de RSCA Futures. Een zure uitslag van een wedstrijd die eigenlijk na 45 minuten gespeeld had moeten zijn. Kansen hadden onze Beren genoeg, maar uiteindelijk brak het gebrek aan efficiëntie onze Beren zuur op toen Anderlecht op het uur gelijk kon maken.

Beerschot begon meteen goed aan de partij. Na 3 minuten konden we al de eerste kans op doel noteren. Cagro kon aanleggen vanop de rand van de zestien. Zijn schot ging een goeie meter naast doel. Het zou bij die ene waarschuwing blijven want het volgende schot tussen de palen was meteen raak.

Simion Michez schakelde met een snelle beweging zijn mannetje uit en legde de bal aan de tweede paal. Verlinden liep perfect in en moest maar binnenduwen: 1-0 voor onze Beren. Beerschot bleef daarna baas. Verlinden trapte vanuit een scherpe hoek. Doelman Vanhoutte bracht redding. Reyners en Keita kregen hun ballen niet tussen de palen. Jammer want er zat meer in voor de rust.

De tweede helft begon heel wat minder dan de eerste voor onze Mannekes. Anderlecht stond beter en bracht meer dreiging. Eerst hield Matijas met een goede reflex nog de nul op het bord. Op het uur werd onze goalie dan toch geklopt. Beerschot kreeg de bal vanachter moeilijk weggewerkt. Tshimanga kwam volgens ref Van Damme te hard in en de bal ging op de stip. Matijas zat nog in de juiste hoek maar de strafschop van Goto was perfect geplaatst. Alles te herdoen.

Beerschot schoot daarna opnieuw in actie. Michez zijn volley werd gered met een ultieme reflex door Vanhoutte. Verlinden zijn schot werd ook gepakt door de Anderlechtgoalie. Vijf minuten voor affluiten kreeg de pas ingevallen Jerrel Hak de grootste kans van de wedstrijd. Maar de aanvaller kwam niet helemaal uit met zijn passen en kon zijn voet niet tegen de bal plaatsen.

Aan de overkant ging Anderlecht bijna aan de haal met de overwinning, gelukkig kon Konstantopoulos daar in extremis een stokje voorsteken door een bal weg te tikken net voor de voeten van de ingelopen Goto. Een puntendeling werd het uiteindelijk, een uitslag die zuur aanvoelt na een wedstrijd waarin Beerschot vergeet om zichzelf te belonen.

Beerschot: Matijas, Matthys Reyners, Verlinden, Sanusi, Nzita, Tshimanga, Keita (’79 Hak), Cagro, Konstantopoulos, Michez
RSCA: Vanhoutte, Montignies, Baouf, Goto, Masscho, A. Engwanda-Ongena, Moutha, N Engwanda-Ongena, Tajaouart, Diallo
DOELPUNTEN: ‘9 Verlinden (1-0), ’59 Goto (1-1)