CLUB NIEUWS

Generation XIII wint oefenwedstrijd van Sint-Lenaarts

De U23 won woensdagavond een oefenduel tegen Sint-Lenaarts met 1-3. Onze jonge Beren kwamen achter in de eerste helft, maar trokken die scheve situatie helemaal recht in de tweede periode. “Ik ben ongelooflijk tevreden met de manier waarop we gevoetbald hebben”, vertelt hoofdcoach Cederique Tulleners.

“In de eerste helft hebben wij het spel echt gedomineerd”, begint Tulleners zijn wedstrijdanalyse. “Alleen waren we niet efficiënt genoeg in de laatste zone op het veld. We slikken dan in minuut twintig een goal door een misverstand achteraan, voor de rest heeft Sint-Lenaarts eigenlijk geen uitgespeelde kansen gehad.”

“In de tweede helft was het dus gewoon verder borduren op die goeie eerste helft”, gaat Tulleners verder. Dat leverde in totaal 3 goals op in tien minuten voor onze jonge Beren. “Dat deed heel veel deugd. Toen die eerste goal viel, klikte het ineens allemaal. Het was een soort beloning voor het harde werk van die eerste helft en een goed begin van de tweede helft.”

“De goal zelf verdient ook een pluim. Een goed afstandsschot van Siemen Cloots ging staalhard binnen. Daarna was het hek van de dam”, glimlacht de hoofdcoach van onze U23. “Jasper Goossens bediende Ilias Sqalli met een perfecte voorzet, die maakte er dan 1-2 van. Nog eens drie minuten later konden we de wedstrijd dan volledig beslissen met een goed omschakelingsmoment. Hamza El Haddaoui kwam goed naar binnen en trapte de 1-3 tegen de touwen.”

“Nog even leek het alsof Sint-Lenaarts ging scoren, maar onze keeper Emile Demarbaix pakte hun penalty in twee tijden. Bijna scoorden wij opnieuw uit de omschakeling die daarop volgde, maar daar stuitten we op de doelman van Sint-Lenaarts.”

“Over de hele wedstrijd kan ik enkel tevreden zijn”, vindt Tulleners. “Het was onze eerste echte test tegen een ‘volwassen ploeg’. Als je dan zo kan voetballen tegen een team met meer ervaring, dan is dat geweldig om te zien.”

Onze beloften oefenen de komende week nog tegen de U23 van Union die ook uitkomen in de tweede amateurklasse maar in de andere reeks en tegen KFC Nijlen uit de 3e amateurklasse.
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts