CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Javier Torrente na Beerschot - Seraing

Javier Torrente zat na zijn eerste competitie-overwinning als hoofdcoach van Beerschot zichtbaar tevreden op de persconferentie. "Ik ben vooral heel erg blij voor de ploeg en de supporters. Zij verdienden dit het meest van allemaal." Onze coach laat zijn licht schijnen over de eerste zege, op speeldag 13(!).

"We hebben hier ongelooflijk hard voor gewerkt", vindt de Argentijnse coach. "Logisch natuurlijk dat het even duurde voor de spelers onze manier van spelen konden oppikken. Vandaag heb ik gezien wat ik wilde zien: veel druk vooruit met het hele elftal. Zo dwing je de tegenstander om fouten te maken, en daar kwam dan ook ons eerste doelpunt uit."

"Of die bekerwedstrijd voor de kentering heeft gezorgd? Natuurlijk hebben we daar vertrouwen gepakt, maar het ligt niet enkel daaraan. De jongens hebben vijf weken alles gegeven op training en dat resulteert nu in punten. We hebben op één week tijd maar liefst zeven doelpunten gemaakt, en laten we eerlijk zijn, er hadden er vandaag ook nog twee of drie meer in kunnen zitten. Dat geeft nog extra vertrouwen."

"Onze middenvelders hebben echt de slag op het middenveld gewonnen, maar ook een pluim voor mijn verdedigers die samen met doelman Mike Vanhamel de nul op het bord hielden. We hebben vandaag een complete prestatie op de mat gelegd in alle linies. Nu moeten we hard blijven werken om dit week na week te kunnen brengen."