A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS, BUSINESS NIEUWS

Officiële communicatie over aandeelhoudersvergadering van 17/05/2024

Vandaag (vrijdag 17/05/24) was er een aandeelhoudersvergadering waarop alle aandeelhouders vertegenwoordigd waren. Daar werden een aantal topics besproken die van cruciaal belang waren om duidelijkheid te creëren naar het komende seizoen toe.

Vooreerst werd er duidelijkheid geschept over de mogelijke verkoop van de club. Die is momenteel van tafel. United World engageert zich om bij Beerschot te blijven. En haar rol als hoofdaandeelhouder verder op te nemen.

Er was reeds een budgetprojectie goedgekeurd die ook in het licentiedossier opgenomen was. De afgelopen weken werd dat budget performanter gemaakt om zo de uitdagingen in de Jupiler Pro League aan te kunnen gaan. Meer bepaald om te beantwoorden aan de aanbevelingen en plannen van de sportieve cel.

Ook wordt alles in het werk gesteld om zo snel mogelijk twee nieuwe artificiële velden aan te leggen op de jeugdsite in Wilrijk. Tegelijkertijd wordt het nodige gedaan om een nieuw jeugdcomplex te realiseren. Dit project werd opnieuw bekrachtigd als een absolute prioriteit voor de club. Ook wordt er op vlak van contracten voor jeugdspelers , omkadering van de jeugdwerking en upgrade van de randinfrastructuur een significante inspanning gedaan. Om een betekenisvol verschil te maken voor onze academie.

In dit nieuwe budget wordt er bovendien extra aandacht besteed aan de uitbouw van algemene operationele werking bij Beerschot. Dit zal de club extra slagkracht geven op vlak van mankracht, software en verbeterde infrastructuur.

De goedkeuring van dit budget betekent dat de financiële situatie van de club stabieler wordt. Het stelt Beerschot ook in staat om een inhaaloperatie te bewerkstelligen op vlak van de uitstaande operationele schulden. Dit garandeert een financieel gezondere club op lange termijn.

De aandeelhouders zijn zich bewust van de moeilijkheden van het afgelopen seizoen, maar zijn toegewijd de blik op de toekomst te richten.